Hjem Nyheter Globalt Pro-hvit hashtag trender på Twitter

Pro-hvit hashtag trender på Twitter

INTERNETT En hashtag som avslører det anti-hvite hykleriet på Twitter har den siste tiden eksplodert på nettsamfunnet.

Twitter holder for tiden på med en omfattende sensurkampanje der politiske dissidenter sensureres og utestenges på grunn av brudd på nettsamfunnets retningslinjer for «hatpat». Den nordiske motstandsbevegelsen så vel som mange andre organisasjoner og enkeltpersoner har fått sine Twitter-kontoer nedstengt.

Samtidig som Twitter innskrenker ytringsfriheten for uliktenkende så tillater selskapet innlegg med anti-hvitt budskap. For å illustrere hykleriet har en Twitter-bruker med navn Blue Check Watch satt i gang en granskning av brukerprofiler med såkalte blå haker. Det er profiler som er verifisert av Twitter og er forbeholdt personer som ansees som «viktige» i media, politikk og underholding. Så langt har granskingen kartlagt tusenvis av  Twitter-meldinger med hatefulle ytringer rettet mot personer av europeisk herkomst.

Avsløringen har ført til at hashtagen #VerifiedHate har eksplodert på Twitter – hvor det blant annet legges ut skjermdumper som viser hvor utbredt det anti-hvite hatet er blant PK-eliten.

Se en reportasje om fenomenet nedenfor:

https://www.youtube.com/watch?v=saZ6gczs91w

Les også:
Twitter stenger Motstandsbevegelsens kontoer
FILM: Twitter-ansatte bedriver politisk sensur og overvåkning
Jødisk hets fikk Paul Nehlen utestengt fra Twitter