Hjem Nyheter Norge Problemer med tiggere – mer alvorlige enn før

Problemer med tiggere – mer alvorlige enn før

MO I RANA: Jørn Åge Andersen er driftsleder i vekterfirmaet Nokas. De har i oppdrag å holde Mosenteret fritt for tiggere og skal vise bort de som dukker opp. Ofte kommer de tilbake igjen. Andersen forteller at de må fjerne tiggere fra Mosenteret flere ganger om dagen.

nokas1_4798531a
Jørn Åge Andersen

Ved et tilfelle etter at de hadde fjernet en gjeng tiggere, kom tiggernes leder bort til Andersen, ringte politiet og anmeldte ham for drapsforsøk. Deretter åpnet vedkommende lommeboken sin, viste frem noen tusenlapper og sa at disse pengene skulle brukes til å kjøpe et våpen, som han skulle drepe Andersen med, neste gang han så ham. Denne gangen tok driftslederen trusselen på alvor, da han oppfattet at mannen mente det han sa.

Andersen forteller at det skjer episoder hver gang tiggere blir bortvist. En eldre tigger som ble vist bort fra stedet, la seg under Andersens bil, slik at han ikke kunne kjøre. Da han fikk plukket vekk mannen og kjørt til jernbanestasjonen, kom tigger-lederen som tidligere hadde truet ham på livet, etter ham på sykkel og forsøkte å ta seg inn i bilen.

Andersen forventer at tiggerne på Mo vil bli flere nå som vi går mot vår og sommer. Spesielt til sommeren vet han at det blir mange. Nå ansetter han flere hos Nokas og beordrer ansatte om å bære stikksikre vester, samt store, tunge lommelykter å forsvare seg med.

Andersen har opplevd ubehagelige episoder også utenom jobben. «De gjenkjenner oss i byen, kommer bort til meg og oppfører seg truende, selv om jeg har ungene med meg og er i sivil.» Andersen er trebarnsfar og forteller at barna synes disse episodene er skremmende. «Vi har sett oss nødt til å bruke makt i enkelte situasjoner og det opplever vi som uholdbart», meddeler Andersen som nå håper på hjelp fra politiet.

Relaterte artikler:
Store mengder sigøynere forventes å innta hovedstaden til sommeren
Seks rumenere arrestert etter tyveri i barnehage
Oppgjør i rom-miljøet bak skyteepisoden på Grønland

Kilde:
Tigger truet med å drepe vekter