Hjem Nyheter Produksjonsselskap fabrikkerte dokumentar om Ku Klux Klan

Produksjonsselskap fabrikkerte dokumentar om Ku Klux Klan

USA En dokumentarserie om Ku Klux Klan ble brått kansellert forrige uke etter at det kom frem opplysninger som tilsier at flere scener skal være fabrikkert av produsentene.

kkk

Dokumentarserien, som opprinnelig var planlagt å gå på luften 10. januar på den amerikanske TV-kanalen A&E, hadde tittelen «Escaping KKK: A Documentary Series Exposing Hate in America» og ble produsert det California-baserte produksjonsselskapet This is just a test.

Nå har flere av klanmedlemmene som var med på innspillingen gått offentlig ut og fortalt at de ble betalt hundrevis av dollar i kontanter hver dag for å forvrenge fakta om sine egne liv for å tilpasse dokumentaren, som hadde den forhåndsbestemte historien om spenning mellom klan medlemmer og deres slektninger som ønsket å forlate klanen.

Avsløringene kommer etter at magasinet Variety undersøkte saken, og baserer seg på intervjuer med over to dusin personer som på tvers av minst seks amerikanske delstater deltok i dokumentaren.

Klanmedlemmene som ble intervjuet av Variety beskriver hvordan produsentene opprinnelig kom med lovnader om at dokumentaren skulle fange sannheten om livet i organisasjonen, men at de under innspillingen skal ha blitt smurt med penger og manipulert til å forfalske sine egne liv. De skal blant annet ha blitt gitt manus med oppdiktede historier og scenarier, og blitt instruert i hva de skulle si og hvordan de skulle oppføre seg foran kamera. Produsentene skal også ha bedt dem om å oppgi feilaktige opplysninger om sine faktiske identiteter, motivasjoner og relasjoner til andre. Ifølge avsløringene skal produsentene også ha oppfordret klanmedlemmene til å ikke opplyse skattemyndighetene om utbetalingene de mottok for å være med på innspillingen.

Ifølge flere kilder skal produksjonsteamet også selv ha betalt for materiell og utstyr til å bygge og brenne trekors og hakekors. Richard Nichols, som er en av hovedpersonene i dokumentarserien sier han blant annet ble oppfordret av produsentene til å bruke rasistiske ord som «nigger» i intervjuer.

– Vi ble forrådt av produsentene og av A&E. Stort sett alt var fake! Vi ble fortalt hva vi skulle si og gjøre, sier Nichols .

I dokumentarserien dukket også flere prominente eks-nasjonalister som Arno Michaelis og Bryon Widner opp for å «hjelpe» medlemmer ut av klanen. Andre profesjonelle antirasister som blant annet Daryle Lamont Jenkins medvirket også i serien som nå viser seg å være totalt fabrikkert.

Kilde:
KKK Leaders Allege Producers Paid Them to Fake Scenes in Canceled A&E Documentary (EXCLUSIVE)