Hjem Nyheter Norge Profilert advokat: – Demonstrasjonen i Kristiansand var lovlig

Profilert advokat: – Demonstrasjonen i Kristiansand var lovlig

INNENRIKS Den profilerte advokaten John Christian Elden korrigerer norsk presse og påpeker at Motstandsbevegelsens demonstrasjon i Kristiansand var lovlig.

Den profilerte og velkjente advokaten John Christian Elden uttalte seg nylig om Motstandsbevegelsens demonstrasjon i Kristiansand, da den konsekvent omtales som «ulovlig» av norske medier.

Elden skriver på sin Twitter-profil at demonstrasjonen var fullt lovlig, da politiet aldri la ned noe forbud.

I diskusjonen som følger hans uttalelse, presiseres det at Motstandsbevegelsen meldte i fra, men at det finnes mulighet til å bøtelegge organisasjonen dersom man anser at man ikke meldte i fra i god nok tid. Ifølge Elden er dog dette noe politiet godtok, ettersom de lot demonstrasjonen pågå og ikke la ned forbud.

Elden klargjør videre at loven ble endret for å klargjøre at det ikke er nødvendig å søke politiet for å gjennomføre en politisk demonstrasjon. At media eller eller enkelte politimenn omtaler demonstrasjonen for ulovlig, mener han spiller liten rolle.

– Hjelper ikke hva noen i politiet sier hvis loven sier det motsatte. Men hadde politiet gitt ordre, måtte det vært fulgt og så påklaget.

Kilde:
Twitter