Hjem Nyheter Norge Profilert advokat: – Demonstrasjonen i Kristiansand var lovlig

Profilert advokat: – Demonstrasjonen i Kristiansand var lovlig

29

INNENRIKS Den profilerte advokaten John Christian Elden korrigerer norsk presse og påpeker at Motstandsbevegelsens demonstrasjon i Kristiansand var lovlig.

Den profilerte og velkjente advokaten John Christian Elden uttalte seg nylig om Motstandsbevegelsens demonstrasjon i Kristiansand, da den konsekvent omtales som «ulovlig» av norske medier.

Elden skriver på sin Twitter-profil at demonstrasjonen var fullt lovlig, da politiet aldri la ned noe forbud.

I diskusjonen som følger hans uttalelse, presiseres det at Motstandsbevegelsen meldte i fra, men at det finnes mulighet til å bøtelegge organisasjonen dersom man anser at man ikke meldte i fra i god nok tid. Ifølge Elden er dog dette noe politiet godtok, ettersom de lot demonstrasjonen pågå og ikke la ned forbud.

Elden klargjør videre at loven ble endret for å klargjøre at det ikke er nødvendig å søke politiet for å gjennomføre en politisk demonstrasjon. At media eller eller enkelte politimenn omtaler demonstrasjonen for ulovlig, mener han spiller liten rolle.

– Hjelper ikke hva noen i politiet sier hvis loven sier det motsatte. Men hadde politiet gitt ordre, måtte det vært fulgt og så påklaget.

Kilde:
Twitter

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
29 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Thomas W Mosveen
Thomas W Mosveen
5 år siden

Meget godt sagt av Mr.Elden. Sett løgnmedia på plass. Heil seier

Anonymsurfer
Anonymsurfer
5 år siden

Blir heftig Facepalm på det norske pk-politiet dette. Lol!

Heil Seier! 🙂

Birgitta
Birgitta
5 år siden

Det virker som om de som har peiling på lov og rett i Norge mener at demonstrasjonen var lovlig !
http://www.dagbladet.no/kultur/derfor-ma-nazistene-fa-demonstrere/68551627

Titus
Titus
Svar til  Birgitta
5 år siden

Det er lokal politimyndighet i Norge og dermed i mange henseender personavhengig av hvilken beslutninger som blir fattet i mange saker. Godkjennelsen man fikk først gjenspeilte den lokale politimyndigheten, men denne fikk ganske umiddelbart instruks fra høyere ledd. Hvor høyt vites dog ikke, det kan til og med vært fra parlamentarisk hold. Denne nekten utløste derimot en så pass veritabel kritikk fra uhildet og kvalifisert hold at det ble ganske snart klart at beslutningen ikke var gjennomtenkt (eller snarere at de forregnet seg; mest trolig var det rettslige ikke avklart før «ordren» ble formidlet). Resultatet ble en moralsk knock-out fra… Les mer »

Birgitta
Birgitta
Svar til  Titus
5 år siden

Jeg tror ikke det fra parlamentarisk hold er lov til å instruere politiet hvis politiet mener de følger norsk lov !

Titus
Titus
Svar til  Birgitta
5 år siden

Det er nok korrekt; men for det første så er det blitt pinlig åpenbart at norsk politi ikke kjenner/følger norsk lov, og for det andre behøver ikke instrukser fremstå som dette. Instrukser skal journalføres og behandles forvaltningsmessig riktig, men tar en folkevalgt telefonen fatt, ringer den lokale politimesteren og har, det de i ettertid kan hevde er en uformell prat, en samtale hvor førstnevnte antyder at det ville vært synd om mennesker med de samme holdningene som fikk drept 6 gorillioner klingoner, alver og vardøger skulle toge gjennom byen, og at den lokale politimesteren da ville være moralsk ansvarlig. I… Les mer »

Morten P
Morten P
5 år siden

Full støtte herfra. Stå på! Bare artig å se kommunistene sutre og sutre.

Bjørn
Bjørn
Svar til  Morten P
5 år siden

Så du noen kommunister? Hvor da?

trackback
5 år siden

[…] Ursprungligen publicerat på Frihetskamp.net. […]

Credo
Credo
5 år siden

DNM setter systemet og tolkningen av lovverk på prøve. Vi leser nå i mediene at «oppegående» medborgere ønsker rettslig forskjellsbehandling grunnet motstanders politiske overbevisning! De politikere/ordførere/polititjenestemenn som ønsker å tolke loven til fordel for sin politiske overbevisning – trår svært feil. Det er dessverre ikke uvanlig i Norge. Idealet er at Politiet utøver loven. Politikere lager loven. Dommere dømmer etter loven. Advokater tolker loven. Blir rettspraksis langt på siden av den alminnelige rettsfølelse til folket kan politikere så i ettertid endre/justere loven. Det å være uenig i gjeldende rett, og å kommentere og skrive om dette er viktig, men da… Les mer »

Titus
Titus
Svar til  Credo
5 år siden

Det er en brytningstid på flere felt, man ser det også når det gjelder valgprosessen og demokratidebatten rundt det parlamentariske systemet. Relativt, og tidligere antatt, kvalifiserte personligheter tar nå til orde for å begrense stemmeretten slik at man sikrer at kun de som har et visst nivå kunnskap om verden rundt seg får stemme. Dette da angivelig for å unngå populiststrømninger. Det både Motstandsbevegelsen og disse «populistiske strømningene» har gjort er jo å eksponere og avdekke de fundamentale og iboende svakhetene ved selve demokratiet, der det ikke evner å håndtere indre kriser. Dagens elite, som den historiske vil jeg tro,… Les mer »

Credo
Credo
5 år siden

Agder politidistrikt møter sterk kritikk fordi de valgte å ikke stoppe en demonstrasjon fra gruppen Den nordiske motstandsbevegelsen. Fungerende politimester i Agder politidistrikt, Arne Sundvoll.Sundsvoll mener det kan ta tid å gjenoppbygge tilliten:

https://www.nrk.no/sorlandet/_-kan-ha-svekket-tilliten-til-politiet-1.13623787

Bjørn
Bjørn
Svar til  Credo
5 år siden

Det er ikke så rart. Nasjonalsosialisme er i folks hoder sterkt knyttet til trakassering, diskriminering og hatefulle utsagn. Derfor reagerer mange sterkt, når nasjonalsosialister marsjerer i gatene – selv om de skulle holde ytringene innenfor lovens rammer. At folk reagerer sterkt, betyr ikke at hverken politiet eller nasjonalsosialistene har gjort noe galt, men reaksjonen er likefullt der.

Sven Espeland
Sven Espeland
Svar til  Bjørn
5 år siden

Ps er det ikke en forskjell på nasjonalsosialister og nasjonalister da?

Bjørn
Bjørn
Svar til  Sven Espeland
5 år siden

Nasjonalsosialister er nasjonalister, men en nasjonalist trenger ikke nødvendigvis å være nasjonalsosialist.

Johan G
Johan G
Svar til  Bjørn
5 år siden

Folk reagerer på bakgrunn av sine egne forestillinger knyttet til nasjonalsosialismen. Forestillinger som de f.eks. har plukket opp av løgnpressens propaganda, eller i historietimene på skolen der historien er skrevet og levert av seiersherrene av ww2. Det er altså fiendens versjon, deres absurde svartmaling, som folket har tatt til seg som sannhet, og deretter reagerer som dem gjør. Da er det på tide å «riste» litt i folket og fortelle hvordan virkeligheten er.

Bjørn
Bjørn
Svar til  Johan G
5 år siden

Du har helt rett. Men ved å være en militant organisasjon som marsjerer i gatene med sterke symboler, bygger man ikke bare oppunder forestillingene som folk har? Det gir jo ganske kraftige assosiasjoner til de negative forestillingene de har. Hvis målet er å overbevise om en annen historie enn den de har sterk tro på, må det vel være bedre med litt mindre «risting» og litt mer saklig dialog?

Johan G
Johan G
Svar til  Bjørn
5 år siden

Ved bruk av retorikk kan man få selv frelsesarmeen til å fremstå som skumle militante, som går i flaggborg og benytter seg av sterke symboler. Hadde løgnpressen ønsket det, kunne de over tid svartmalt disse såpass at folk ville reagert negativt bare ved å se de i gatene. Svært mange sluker overskrifter og hva mediene måtte synes om saker, og lar seg totalt farges av dette, istedet for å undersøke selv. Om du tenker etter litt vil du kanskje forstå hvorfor vi gjør som vi gjør. Sett at du forstod vi har visse begrensninger i dette «demokratiske» samfunnet. Vi bedriver… Les mer »

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
5 år siden

Motstandsbevegelsen har opptrådt ytterst ansvarlig hittil, og sikkert holdt evt. «løse kanoner» under kontroll i forbindelse med demonstrasjoner. Så lenge en holder seg innenfor loven, og ikke oppmuntrer til ulovligheter, spesielt hærverk, trakasseringer og vold, evt oppfordring til vold, kan ikke politi eller påtalemyndighet gjøre stort. Ytrings- og demonstasjonsfriheten er «hellig», inntil videre. Og når homoene og deres støttespillere får oppvise sine skamløsheter til offentlig beslkuelse kan man vel ikke nekte motstanderne å protestere?

Anders Jonsson
Anders Jonsson
5 år siden

Med andra ord är den norska polisen och lögnmedia olagliga lögnare och FAKE NEWS!

Demokraturen måste och kommer att krossas.

Hell seger!

Lovåundre
Lovåundre
5 år siden

Hei dere aktivister.
Jeg ser at dere i media blir omtalt som nazister.
Er det en benevnelse som er riktig etter deres mening?
Hilsen en som undrer seg litt.

Jan-C. Pedersen
Svar til  Lovåundre
5 år siden

Nei absolutt ikke. Man bruker ikke et skjellsord oppfunnet av fienden om oss selv.

Les: https://www.frihetskamp.net/nasjonalsosialist-eller-nazist/

Bjørn
Bjørn
Svar til  Jan-C. Pedersen
5 år siden

Ser dere på folk flest som fienden, siden folk flest bruker benevnelsen «nazister»?

Jan-C. Pedersen
Svar til  Bjørn
5 år siden

Nei absolutt ikke! Jeg kan bare svare for meg selv, men jeg ser på «folk flest» som uvitende hva gjelder begrepet «nazist».

Dette er et begrep man blir matet med hele livet, gjennom barnehage, skole, filmer, media, m.m., så hvorfor skal man tvile på at det er riktig?

NordenSkjold
NordenSkjold
Svar til  Lovåundre
5 år siden

‘Nazist’ er et skjellsord for Nasjonal Sosialist. Nasjonal- Sosialister er hva vi er.

OyVey
OyVey
Svar til  Lovåundre
5 år siden

«Nazist» er et skjellsord oppfunnet av fienden. «Nazisme» som våre meningsmotstandere kaller det er deres egen oppdikta versjon, med sikte på å fremstille nasjonalsosialismen som noe ondt og sinnsykt. Det er denne absurde versjon som hysteriske folk har sine klin kokos forestillinger fra.

Bjørnar Røyset
Bjørnar Røyset
5 år siden

Endelig en advokat som har ryggrad sterk nok til å påpeke fakta og tale den politisk korrekte landssviker-presse midt imot.

NSS
NSS
Svar til  Bjørnar Røyset
5 år siden

Det er en ære å se deg her, Røyset!

Johan G
Johan G
5 år siden

«Deres demonstrasjon var ulovlig», sutrer venstreekstremistene. Men så var det jo markeringen i Fredrikstad som var ulovlig. Det var der det hadde blitt lagt ned forbud. Med andre ord; den venstreekstreme markeringen i Fredrikstad var ulovlig, og ikke den i Kristiansand. Og venstreekstremistene sutrer videre; «De har ingen rett, de er jo voldelige» Dette er bare til å trekke på smilebåndet av, fordi det er jo nettopp pågrunn av venstreekstremistenes voldeligheter at Motstandsbevegelsen fikk forbud mot å demonstrere i Fredrikstad. Det er venstreekstremistene som er de voldelige, de som alltid skal gå løs på meningsmotstandere, provosere og forsøke å sabotere.… Les mer »