Hjem Nyheter Norge Profilerte jøder i Norge er «bekymret» etter terrorangrepet i Paris

Profilerte jøder i Norge er «bekymret» etter terrorangrepet i Paris

 NORGE  Etter terrorangrepet mot redaksjonen på det dekadente ultraliberale satiremagasinet Charlie Hebdo, er flere norske jøder «bekymret».

Ristuben-worrying1-640x416

Etter angrepet mot redaksjonen på Charlie Hebdo i Frankrike skal flere profilerte jøder i Norge nå føle seg bekymret og redde. En av de bekymrede er Monica Csango – journalist, forfatter og regissør. Csango beskriver «de dødelige angrepene mot koshermarkedet i Paris», og refererer til at en av islamistene tok gisler på en jødisk matbutikk etter angrepet på Charlie Hebdo, som «rent hat og pur antisemittisme».

For å styrke jøders grunn til å være redd ytterligere passer Casngo også på å nevne at noen skjøt et skudd mot synagogen i Oslo for ni år siden. Hun hevder i tillegg at jødiske barn daglig hetses i skolen og at det begås hærverk på den jødiske gravlunden.

Den jødiske bloggeren Suzanne Aabel mener utviklingen går feil vei, og forteller at hun opplever antisemittisme selv i sin egen omgangskrets.

– Nylig pratet jeg med en kamerat som mente alle jødene han hadde møtt i bransjen var dårlige mennesker og bare var ute etter penger.

Les også:
Vil du virkelig være Charlie?
Tolv drept i islamistisk terrorangrep i Frankrike

Kilde:
Norske jøder: Utviklingen går i feil retning