Hjem Nyheter Project Veritas slipper hemmelige konferanser med CNNs ledelse

Project Veritas slipper hemmelige konferanser med CNNs ledelse

MEDIA Project Veritas har fått tilgang til lydopptak fra CNNs konferanser de siste to månedene.

Det nyhetsgravende kollektivet Project Veritas har fått tilgang til CNNs hemmelige konferanser under en to måneders tid, hvor den første frigitte samtalen med CNN-ledelsen viser hvordan nyhetsselskapet bevisst har mørklagt bestridelser av valgresultatet, noe som ifølge CNN selv er en måte å «ta ansvar» på.

Project Veritas livestrømmet da de logget seg inn på CNNs videokonferanse

Det var sist tirsdag at James O’Keefe fra Project Veritas gikk ut med at nyhetskollektivet kommer til å frigi opptak fra CNNs morgenmøter. Nyheten ble presentert noe humoristisk gjennom en livestrøm hvor O’Keefe logget seg inn på en av de CNN-konferanser som de har fulgt i hemmelighet i to måneder.

Da han hadde kuppet seg inn på møtet sier han til CNNs direktør Jeff Zucker: «Kjenner dere fremdeles at dere er den mest pålitelige nyhetskilden? For jeg må se at vi har mange opptak som viser at dere ikke er så uavhengige som journalister.» En noe overrumplet Zucker takker O’Keefe for hans kommentar, samtidig som han meddeler de øvrige i CNNs ledelse at de kommer til å koble ned samtalen og bytte kommunikasjonssystem, noe som dog ikke ser ut til å ha gått helt feilfritt.

Hemmelige samtaler bekrefter: CNN mørklegger anklager om valgfusk

I et første klipp som Project Veritas har lagt ut finner vi en samtale fra den 11. november i år, hvor CNN sier at de har et «ansvar» som nyhetskilde å ikke slippe frem kritiske stemmer mot hvordan valget har gått til. «De har sagt til oss at nyhetsorganisasjoner må være veldig forsiktige og veldig ansvarlige med å ikke gi Donald Trump for mye av en plattform hvor han ikke erkjenner seg beseiret», sies det blant annet.

Samtidig som man vil hysje ned bevis for valgfusk, hvilket er årsaken til at Trump ikke gir opp, har CNN vært svært flittige med å spre opplysninger fra «anonyme kilder» om at Donald Trump har gitt opp.

Stemmene som høres i samtalen er Jamie Gangel (CNNs spesialkorrespondent), Stephanie Becker (feltprodusent) og Jeff Zucker (direktør). I samtalen fremkommer det at om noen undrer seg over CNNs besynderlige stillingstagende skal man henvise til 11. september-angrepene og mangelen på overgang i forbindelse med denne.

James O’Keefe skriver på Twitter at han kommer til å legge ut klipp hver dag, som en julekalender, til den 24. desember.

Les også:
Trump eller Biden – «Vi har gardert oss uansett»
Kinesisk valgobservatør bevitner valgfusk i Michigan: «Hva for slags valg er dette?»
Benfords lov kan bevise omfattende valgfusk i USA