Hjem Nasjonal kamp Aktivisme Propaganda-offensiv i Bergen

Propaganda-offensiv i Bergen

AKTIVISME Medlemmer fra Rede 3 gjennomførte i helgen en større propaganda-offensiv i Bergen.

Medlemmer og støttemedlemmer fra Rede 3 gjennomførte sist fredag en større propaganda-offensiv i Bergen. Medlemmene delte seg inn i grupper som fikk ulike områder å dekke med propaganda.

Store mengder klistremerker og plakater ble satt opp over hele sentrumsområdet. Medlemmene renset også nær sagt hele byen for folkefiendtlig propaganda, og erstattet den med Motstandsbevegelsens.

Hovedkvarteret til kommunistene og de såkalte antirasistene i Tjen Folket og Nye SOS Rasisme, Aktivisten kafé, ble sperret av. Avslutningsvis ble en minnesten satt opp til ære for mannskapet på et australsk Lancaster-fly som ble skutt ned av tyske nasjonalsosialister den 29. oktober 1944.

Mannskapet ombord hadde same natt bombet Nøstet og Engen i Bergen. Bombeangrepet kostet 43 sivile livet, og forårsaket enorme materielle skader. Blant annet ble 60 bygninger totalskadet i brann, deriblant Det gamle teateret.

Angrepet på Nøstet fant sted bare få uker etter de allierte terrorbombet Laksevåg den 4. oktober. Angrepet rammet blant annet en barneskole som tok livet av 61 skolebarn, to lærere og en vaktmester, samt 16 personer fra det sivile luftvernets førstehjelpstjeneste.

Nøstet etter bombingen.
Nøstet etter bombingen.

Totalt ble minst 193 sivile nordmenn drept, men man tror tallene er langt høyere ettersom det lenge var tabu å diskutere saken ettersom massakren ble utført av de allierte.

Les også:

Bor du i Bergensområdet og vil engasjere deg i kampen for ditt folk og et fritt Norden? Send i så fall en e-post til Rede 3 i dag eller søk om medlemskap HER!

Se flere bilder fra aksjonen nedenfor: