Hjem Nasjonal kamp Aktivisme Protestaksjon i Brumunddal

Protestaksjon i Brumunddal

AKTIVISME Rede 1 gjennomførte torsdag en protestaksjon mot masseinnvandring i Brumunddal. Dette i sammenheng med at et folkefiendtlig arrangement ble arrangert.

front

Aktivister fra Rede 1 gjennomførte torsdag en protestaksjon mot masseinnvandring i Brumunddal sentrum. Dette da det senere på kvelden ble arrangert et fakkeltog til støtte for somalieren Mahad Abib Mahamud (30), som har fått sitt norske statsborgerskap tilbakekalt, fordi han har løyet i sin asylsøknad.

I tillegg til den 30-årige somalieren har Utlendingsdirektoratet (UDI) omkring 500 personer de nå vurderer å frata sitt norske statsborgerskap som følge av at de har løyet da de søkte om asyl i Norge.

Dette resulterte, som det pleier å gjøre, i en sympatikampanje i løgnpressen, som valgte å fokusere på «enkeltskjebnen Mahamud» for å forandre og påvirke folkeopinionen til å innta en mer positiv holdning til en liberal innvandringspolitikk. I artikkel etter artikkel ble Mahamuds løgn bagatellisert og det man fokuserte på var hans jobb som bioingeniør og at han hadde bodd i Norge i 17 år.

FOTO: Skjermdump fra vg.no.
FOTO: Skjermdump fra vg.no.

At UDI uttalte at saken bygget på «omfattende dokumentasjon», ble tillagt liten vekt. VG erklærte dog stolt at hele 14 000 hadde signert et opprop på Facebook for å la Mahamud beholde sitt statsborgerskap. At 14 000 kun er 0,27 prosent av befolkningen, glemte de kanskje å nevne.

Fakkeltog

I og med at Mahamud er bosatt i Brumunddal, ble det som det alltid gjør, arrangert et fakkeltog. Initiativtagerne var Lise og Hans herman Bøhmer og Espen Merde. Lise Bøhmer var Mahamuds verge, da han kom til Norge, og Merde var kontaktlærer.

FOTO: Skjermdump fra nrk.no.
FOTO: Skjermdump fra nrk.no.

Omkring 300 personer deltok i fakkeltoget, et antall løgnpressen stolt utbasunerte i sine artikler. At 300 personer, hvorav mange sikkert var tilreisende, kun utgjør cirka tre prosent av befolkningen i Brumunddal, nevnes så klart ikke. Og at «enkeltskjebnen Mahamud» brukes som et brekkjern av fiendemedia for å påvirke Norges innvandringspolitikk, er noe garantert ikke særskilt mange av fakkeltog-deltakerne var klar over.

Motstand mot galskapen

Aktivister fra Motstandsbevegelsens Rede 1 ville naturligvis sende en klar beskjed til systemet og deltakerne i fakkeltoget spesielt, men også det norske folk generelt: At det finnes de som gjør motstand mot galskapen!

En rekke større bannere med innvandringskritiske budskap og nettadressen Frihetskamp.net ble satt opp i sentrum av Brumunddal, langs ruten til fakkeltoget. Protesten ble kort omtalt i avisen Østlendingen og av NRK, og ble naturligvis omtalt som «rasisme».

Se bilder fra aksjonen nedenfor:

IMG_0586 IMG_0591 IMG_0588 IMG_0587