Hjem Nasjonal kamp Aktivisme Protestaksjon i Fredrikstad: Intervju med Tommy Nyberg

Protestaksjon i Fredrikstad: Intervju med Tommy Nyberg

INTERVJU Frihetskamp presenterer et intervju med redesjef Tommy Nyberg om protestaksjonen i Fredrikstad.

Aktivister fra Rede 1 gjennomførte lørdag en protestaksjon i Fredrikstad sentrum, etter det ble kjent at politiet valgte å forby Motstandsbevegelsens demonstrasjon den 29. juli. Frihetskamp tok kontakt med sjef for Rede 1, Tommy Nyberg, for å spørre han litt om aksjonen.

Hei, Tommy! Kan du fortelle litt om bakgrunnen for aksjonen i Fredrikstad i dag?

På fredag så ringte Inge Jensen fra politiet i Fredrikstad og meddelte den horrible avgjørelsen om å inndra vår tillatelse til å demonstrere. Begrunnelsen var at venstreterrorister, oppviglet av blant annet Rødt og Arbeiderpartiet, hadde truet med å sabotere vår lovlige demonstrasjon med vold og skadeverk på offentlig og allmenn eiendom.

Dette er naturligvis ingenting vi kan akseptere, så Rede 1 bestemte seg for å stå opp for ytringsfriheten og gjøre en mindre markering utenfor rådhuset.

Hvordan var reaksjonene fra folket?

I all hovedsak positiv. Mange tomler opp, stå på og lykke til. Naturligvis var det også et og annet totalindoktrinert nek som oppførte seg dårlig. En mann som var ute og syklet med sine to små barn anså tydeligvis at man som far og forbilde skal spytte etter folk man ikke kjenner eller har sett før. Barna ble sjokkerte og redde over sin fars mindre kompetente oppførsel.

Etter aksjonen var avsluttet dro vi til en restaurant for å spise lunsj og der var det mange gjester som reiste seg og gav oss stående applaus. Restaurantens asiatiske servitør ville også ha en kopi av «Vår vei». Så vi vi er svært fornøyde med vårt besøk i Fredrikstad og vi får nok mulighet til å komme tilbake snart.

Man kunne jo se på bildene at du diskuterte med politiet. Hva gikk samtalen ut på?

Når den første patruljen kom til plassen var det ikke så mye diskusjon. Vi ble bedt om å umiddelbart fjerne oss, da vi ikke hadde «tillatelse». De fikk til svar at vi skulle stå der en time, til vi var ferdige med aksjonen. En av politimennene hadde tydeligvis lest alt for mye i den løgnaktige kommunistmegafonen Fredriksstad Blad. Han var svært redd og forsøkte å skjule det med en aggressiv fremtoning. Det var dog ikke særskilt vellykket, ettersom man kunne mistenke han hadde parkinson, fordi han skalv så mye.

Etter de to andre patruljene hadde ankommet så var det betydelig mer profesjonelle og rutinerte politifolk på plass, som det gikk an å føre en sivilisert samtale med. Må si at vi hovedsaklig ble bra behandlet av politiet og de så vår side av saken. En del ville ikke møte mitt blikk, og tittet skamfullt ned i bakken. Etter en time var gått, så ble aksjonen avrundet.

I løgnpressen kan man lese at politiet anså at det var en «ulovlig sammenkomst», ettersom man ikke hadde søkt om tillatelse. Det er jo litt ironisk med tanke å at når man søker om tillatelse, så blir man nektet. Noen tanker om dette?

Ja, en hel del tanker faktisk. Hvordan kan det være ulovlig å uttrykke sine meninger åpent uten å spørre om lov? Hvordan kan politiet motivere dette uten å totalt ignorere Grunnlovens paragraf 100? Hvordan kan man ignorere FN-konvensjonen Norge har skrevet under på og forpliktet seg til å følge? Jeg mener at man ikke trenger tillatelse for å ytre seg og jeg har støtte i både Grunnloven og FNs verdenserklæring om menneskerettighetene, artikkel 19.

Har du noe nytt å fortelle om demonstrasjonen?

Jeg har det, men det er ikke noe jeg kan avsløre for leserne på Frihetskamp. I hvert fall ikke nå.

Noe annet du kan rapportere om fra dagen?

Lokalbefolkningen er skuffet over både politiet og politikerne. Selv om ikke alle støtter oss helt, eller engang delvis, så er de 100 prosent for ytringsfrihet.

En siste hilsen til våre lesere?

Vi gir oss aldri!
Hill Seier!