Hjem Nyheter Europa Protesterte mot homsekupp på nyttårsaften – trues av universitet-arbeidsgiveren

Protesterte mot homsekupp på nyttårsaften – trues av universitet-arbeidsgiveren

POLEN Den polske politikeren Marcin Warchoł var rask med å kritisere Black Eyed Peas homsekupp i polsk tv på nyttårsaften. Nå truer Universitetet i Warszawa med disiplinærtiltak mot politikeren, som er akademiker på permisjon.

Statssekretær Marcin Warchoł (t.v.) og hovedinngangen til Universitetet i Warszawa.
Bilder: Twitter / KgboCC BY-SA 4.0.

Den amerikanske musikkgruppen Black Eyed Peas gjorde et homsekupp under en direktesendt nyttårskonsert i Polen. Gruppens hovedsakelige negermedlemmer valgte å ha på seg regnbuearmbind på scenen, som har blitt tolket som en markering mot Polens konservative regjering, skriver Nordfront.

En av politikerne fra regjeringspartiet Lov og rettferdighet som reagerte på opptredenen var Marcin Warchoł, som er statssekretær ved det polske justisdepartementet. Han beskrev opptredenen som «skammelig» og en «avvikernes nyttårsaften» på Twitter.

Nå truer Universitetet i Warszawa med disiplinærtiltak mot Warchoł, som er forsker på permisjon, ansatt av universitetet, skriver nettsiden RemixJakub Urbanik fra Universitetet i Warszawas juridiske avdeling sier at utspillet på Twitter strider mot universitetets såkalte oppførselskode. Han oppgir at «hets mot folkegruppe, ekskludering og oppdeling» ikke er akseptabelt blant personalet og at det er «vitenskapelig nonsens» å snakke om LHBT som en «perversjon».

På en pressekonferanse har Warchoł forsvart seg mot anklagene og oppgir at han nå trues med utestengelse fra universitetet bare for at han har uttrykt sin overbevisning.

– De snakker om kjærlighet, toleranse og frihet, men bruker undertrykkelse og ekskludering for å tyste politiske dissidenter, sa Warchoł på pressekonferansen.

Statssekretæren forsvarte sitt utspill og forklarte at intoleranse og hat mot mennesker som er uliktenkende er perverst. LHBT-ideologer krever respekt for sine ideer, men forsøker samtidig å underkue andre menneskers samvittighet, mener Warchoł.