Hjem Nyheter Norge PST er bekymret over Motstandsbevegelsen

PST er bekymret over Motstandsbevegelsen

 INNENRIKS  Politiets sikkerhetstjeneste registrerer økt aktivitet blant såkalte høyreekstreme i Trøndelag, og er bekymret over Motstandsbevegelsen.

Det var politioverbetjent Tore Brenne i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) som kom med utsagnene. Til Trønder-Avisa forteller han at PST har registrert økt aktivitet blant såkalte høyreekstreme. Ifølge ham så er hendelser som terrorangrepet i Paris med på å polarisere samfunnet.

– Terroraksjoner utført av ekstreme islamister i Europa har en tendens til å føre til økt polarisering og noe spissere fronter.

Brenne forteller videre at PST uroer seg mest over Motstandsbevegelsen. Dette da organisasjonen, ifølge ham, «legitimerer bruk av vold».

– Vi er ikke like bekymret over bevegelser som Pegida eller Norwegian Defence League, da de ikke er villige til å bruke vold. Vi er noe mer bekymret over Den norske motstandsbevegelse (sic), som i større grad legitimerer bruk av vold.

At Den nordiske motstandsbevegelsen har et forbud mot bruk av offensiv vold, og kun tillater selvforsvar, nevner han så klart ikke.

Kilde:
PST: Økning i høyreradikale miljøer i Trøndelag