Hjem Nyheter Norge PST: Fortsetter trakasseriene til de gir opp

PST: Fortsetter trakasseriene til de gir opp

INNENRIKS PST skal fortsette å ha «frivillige samtaler» med ungdom som ikke gir opp å kritisere homolobbyen.

Oslo Pride 2024.
Foto: PST-logo offentlig eie, bakgrunn foto Frihetskamp.

Det er i en e-post til NRK onsdag som Politiets sikkerhetstjeneste (PST) kommer med sin taktikk for å stoppe regimekritikk: trakasser dem til de gir opp.

E-posten er en oppdatering om saken der PST i juni gjennomførte en «operasjon» hvor de besøkte familier hvis barn skulle ha «oppfordret til terror og drap på homofile» på internett. Familiene ble oppsøkt før skole og jobb tidlig på morgenen.

Kontraterrorleder ved PST, Bjørn-Willy Wold, sa da til NRK at aksjonen kun var for å gjennomføre frivillige samtaler – det ble ikke rapportert om noen lovbrudd av NRK.

Wold advarte mot å kritisere regimet og forsøker å skremme med at politisk opposisjon kan føre til vold.

– Det kan få konsekvenser om man fortsetter å vikle seg inn i den jungelen her. Det vi er mest bekymret for er at enkeltpersoner blir inspirert til å gå ut og gjøre en voldelig handling.

I PSTs oppdatering onsdag skriver de til NRK at de skal gjennomføre flere samtaler med unge personer.

– Operasjonen ble gjennomført i juni, men pågår fortsatt. Så langt vurderer PST den som vellykket, skriver seniorrådgiver Eirik Veum til NRK.

NRK skriver videre at personer som PST hadde kontaktet «har trukket seg ut av de digitale nettverkene» PST overvåker, men de som ikke har gjort det vil bli kontaktet igjen, for å «fortsette oppfølgingen».

– Vi kommer til å ha flere samtaler med radikaliserte mindreårige vi er bekymret for, fortsetter Veum.