Hjem Nasjonal kamp Motstandsbevegelsen PST ønsker tips om «høyreekstrem propaganda»

PST ønsker tips om «høyreekstrem propaganda»

DEMOKRATUR Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har gått ut i media og etterlyser tips etter at sympatisører av Motstandsbevegelsen gjennomførte en stor-offensiv i Egersund.

Frihetskamp har denne måneden rapportert om sympatisører av Motstandsbevegelsen som har gjennomført større propaganda-aksjoner i blant annet Sandnes, Bryne og Egersund. Etter sistnevnte aksjon har PST nå gått ut i lokalmedia hvor de etterlyser folk som kan ha sett oppføringen av propagandaen. Om dette er utført av lokale beboere eller omreisende sympatisører er noe PST ønsker å vite.

Stig Egil Ledaal. Foto: Stavanger Aftenblad.
Stig Egil Ledaal. Foto: Stavanger Aftenblad.

– Har dette vore lokale folk, eller folk som reiser rundt? spør Stig Ledaal, som er leder for PST i Sørvest politidistrikt, til Dalane Tidene.

Stig Ledaal opplyser at ytringsfriheten står sterkt i Norge og derfor kan ikke plakatene forbys, men PST ønsker å holde Motstandsbevegelsens medlemmer og sympatisører under oppsyn. Ledaal begrunner dette med at Motstandsbevegelsen «er kjent for å ha voldelige ekstremister blant seg».

Da den nasjonale trusselvurderingen for 2018 ble offentliggjort i januar fikk Motstandsbevegelsen skryt av PST – for første gang ble organisasjonen nevnt ved navn og PST anser Den nordiske motstandsbevegelsen som den største trusselen fra det «høyreekstreme» miljøet.

Tidligere i år deltok PST på en sikkerhetskonferanse på et høyfjellshotell i Sverige, sammen med den svenske sikkerhetstjenesten SÄPO. Om å be om tips i lokalmedia er en strategi som har blitt utviklet i samarbeid med våre svenske naboer, er uvisst.