Hjem Nyheter Norge PST-sjef Hans Petter Sjøvold innhentet av sin kriminelle løpebane

PST-sjef Hans Petter Sjøvold innhentet av sin kriminelle løpebane

2

FRIMURERI PST-sjef Hans Sverre Sjøvold er innhentet av sin kriminelle livsførsel og trekker seg på dagen som sjef for overvåkningstjenesten etter at flere kompromitterende aspekter har kommet frem ved hans ulovlige våpenoppbevaring, et forhold som først ble kjent i 2019.

Tidligere PST-sjef Hans Sverre Sjøvold til venstre. Kilde: Nordiske Mediedager, CC BY-SA 2.0, Wikimedia Commons.

Hans Sverre Sjøvold har siden 2008 oppbevart ulovlige våpen overgitt ham fra en enke til en losjebror i Frimurerlosjen, og disse har vært oppbevart på alle hans arbeidssteder siden, blant annet som rektor på Politihøgskolen, en lederjobb i justisdepartementet og jobben som politimester i Oslo i 2012. Den aktuelle losjen er losje 177 i Tønsberg hvor Sjøvold var leder, eller «overmester».

I tillegg til å unnlate å fortelle om den ulovlige våpenbesittelsen ved ansettelsene til de ulike stillingene, som krever sikkerhetsklarering, har flere urovekkende momenter kommet til saken, og flere løse tråder ble åpenbart.

Først ble Sjøvold dømt til å betale en bot på 50 000,- for å «unnlate» å nevne det kriminelle forholdet, men han beholdt likevel sikkerhetsklareringen i etterkant, noe som også gjorde at PST-sjefen fikk fortsette i stillingen.

Hvorfor han ikke mistet sikkerhetsklareringen er ennå et mysterium, hvem som valgte å se en annen vei er ikke avdekket. Sjøvold selv har videre hevdet at han tidlig ba om at våpnene ble destruert, men dette er ikke dokumentert noe sted og enken etter losjebroren går langt i å bekrefte at Sjøvold lyver om dette.

I 2016 pågikk det en kampanje ved Politihuset i Oslo for å presse den ansvarlige for destruering av våpen til å ta i mot Sjøvolds våpen for destruering, en destruering som ikke skulle registreres eller følge rutinene og lovverket ellers, men gjøres på vedkommendes fritid – et av forslagene var at vedkommende skulle kaste våpnene i Oslofjorden. Saksbehandleren ved våpenkontoret nektet og ble fysisk og psykisk presset ut av stillingen av navngitte personer. Han ble 100% ufør og fikk 1,2 millioner kroner for å si opp stillingen. Vedkommende har senere fått medhold i sin fremstilling av saken av tidligere Visepolitimester Sveinung Sponheim.

31. mai startet imidlertid Stortingets kontrollkomite etterforskning for å finne ut av hvorfor Sjøvold ikke mistet sin sikkerhetsklarering, og det kan være på bakgrunn av dette at PST-sjefen trakk seg med umiddelbar virkning.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Roger M
Roger M
5 måneder siden

Frimurere er arrogante mennesker som tror de står over folk og lov.

Andreas
Andreas
5 måneder siden

Frimurerne er jødenes nyttige idioter.