Hjem Nyheter Norge PST-sjefen etterforskes for ulovlig våpenbesittelse

PST-sjefen etterforskes for ulovlig våpenbesittelse

5

FRIMURERI PST-sjef Hans Sverre Sjøvold etterforskes nå for oppbevaring av ulovlige våpen. Sjøvold skal ha overtatt flere våpen tilhørende en venn som døde i 2008. Sjøvold har til mediene sagt at våpnene ble innlevert under et våpenamnesti, men dette viser seg å ikke stemme.

Foto: Trond Solberg, VG

Det var i 2008 at nåværende PST-sjef Hans Sverre Sjøvold overtok flere våpen fra en tidligere losje-bror i den anti-demokratiske Odd Fellow-sekten. Disse skal han etter eget utsagn ha oppbevart frem til et våpenamnesti ble opprettet i 2017. Dette viser seg imidlertid å ikke stemme. Våpnene ble angivelig overlevert politiinspektør Audun Kristiansen i Oslo politidistrikt personlig, den tiden da sistnevnte var leder for Utlendings- og forvaltningsseksjonen i Oslo politidistrikt og dermed også øverste leder for distriktets våpenkontor. Altså en periode hvor det ikke forelå noen våpenamnesti i Norge.

At Sjøvold skal ha gått gjennom Kristiansen og ikke de formelle kanalene, og rent konkret innlevert de i skranken, er svært uvanlig:

– Men det var tross alt politimesteren da. Så han kan snakke med meg. Det er ikke noe verre enn det, sier Kristiansen.

Hvorvidt Kristiansen også er losje-bror er ikke kjent.

I formålsteksten til Odd Fellow kan man lese:

Ordenens medlemmer bør søke å
kunne møte alle mennesker med toleranse og vilje til forståelse.

Nestekjærlighet, menneskeverd, rettferdighet,
omsorg og medfølelse er begreper som står sentralt i Ordenen.

Da må man forutsette at Sjøvold har en metafysisk moralsk-religiøs holdning som han baserer hele sitt livsutsyn på og at han anser de som vurderes å true disse prinsippene som fiender han kan bekjempe med alle tilgjengelige midler. Han har dermed ikke bare en forvaltningsmessig tilnærming til jobben, som lovutøver og forvalter av lover utgått fra den politiske ledelsen i staten Norge, men også prinsipper fra en bakenforliggende, udemokratisk internasjonal orden. Hvem som eventuelt har forrang der det er lojalitetskonflikt: Norges lover eller de losjegitte prinsippene, kan vi bare spekulere i, men våpenbesittelsen burde gi oss et hint.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
5 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Hanne
Hanne
2 år siden

Maktsyke folkeforrædere i kjent stil. PST spiller skittent!

tony
tony
2 år siden

svin som selv kan ha våpen ulovlig men tar det fra andre.

Espen
Espen
2 år siden

Gutta grei ordner seg imellom

Haraldsson
Haraldsson
2 år siden

Frimureri og politi – en dårlig kombinasjon!

trackback
10 måneder siden

[…] eier i Lillestrøm, og privat lar seg kjøpe av Saudi Arabia, et land hvor kirker er forbudt, eller PST-sjefer som oppbevarer våpen på sine kontorer for losjebrødre, eller emosjonelt ustabile kongelige som kneler: selger de seg […]