Hjem Nyheter Psyops-veteraner fra Syria-krigen mobiliserer antifascister mot dissidenter

Psyops-veteraner fra Syria-krigen mobiliserer antifascister mot dissidenter

STORBRITANNIA En venstreprofil på Youtube har solgt sine tjenester til en koronapolitisk påvirkningskampanje finansiert av den britiske staten og den jødiske storfinansen.

Prins Charles, Abigail Thorn og George Soros.
Foto: Palácio do Planalto (CC BY 2.0) / Ira Giorgetti (CC BY-SA 4.0) / Niccolò Caranti (CC BY-SA 4.0).

Den antisionistiske jøden Max Blumenthal har i en artikkel i The Grayzone sammen med Kit Klarenberg avslørt en propagandakampanje i Storbritannia. I artikkelen, som ble publisert på julaften, kan man lese følgende:

Lekkede dokumenter har avslørt en statlig sponset påvirkningskampanje designet for å undergrave kritikere av den britiske regjeringens koronapolitikk gjennom å astroturfe en fremstående grunnlegger av BreadTube-gjengen med «antifascistiske» Youtube-influencere.

Kampanjen drives av The Royal Institution som utad presenterer seg som en veldedighetsorganisasjon som arbeider med å støtte vitenskapen. I praksis virker organisasjonen dog å fokusere mye på å propagandere for «mangfold» og andre politiske korrekte agendaer. Prins Charles, Storbritannias tronarving, beskrives også som organisasjonens fremste velgjører og institusjonen, som lenge har hatt økonomiske problemer, fikk i 2020 en stor sum penger av regjeringen som var øremerket for videoproduksjon.

Filene The Grayzone har kommet over viser at The Royal Institute har leid inn Valent Project for å drive sin kampanje mot lockdown-kritikere, vaksineskeptikere og såkalte koronafornektere. Valent Project er et kommunikasjonsbyrå som påstår å arbeide for «sosial forandring» og har tidligere blitt leid av den britiske regjeringen for å arbeide for å oppmuntre til et voldelig regimeskifte i Syria.

Valents sentrale rolle i operasjonen understreker trenden av informasjonskrigsspesialister som tar teknikkene de har finslipt mot mål som den syriske regjeringen hjem til vesten, hvor stadig mer upopulære regjeringer konfronterer masser av innbyggere som opprøres over koronarestriksjonene.

The Grayzone

Den antifascistiske Youtube-profilen som ifølge dokumentene var tenkt å brukes for å skape det falske inntrykket av en autentisk grasrotkampanje er den transseksuelle skuespilleren Abigail Thorn som driver kanalen Philosophy Tube. Thorn er en av de innflytelsesrike aktørene i det såkalte BreadTube-miljøet på Youtube, en bevegelse av venstreaktivister som har fokusert på å forsøke å kontre alternativ-høyre og andre som fremgangsrikt har spredd nasjonalistiske ideer på internett.

Skjermdump av det lekkede dokumentet som forteller hvordan Abigail Thorn i kampanjens andre fase skal gå inn som ansiktet utad.
Foto: The Grayzone.

En dårlig skjult hemmelighet

Da The Grayzone forsøkte å kontakte Valent Project og Abigail Thorn har ingen våget svare på avisens spørsmål. Valent Projects direktør gikk dog ut på Twitter og uttrykte sinne over at bedriften har blitt hacket og hevdet at de lekkede dokumentene har blitt manipulert, men kunne ikke redegjøre for hva som skulle være forfalsket i dem. Samarbeidet og kampanjen bekreftes dessuten på flere måter åpent da Valent Project på sine nettside skriver at de har jobbet for The Royal Institution og på Linkedin forteller at de har gjennomført prosjekter som beskrives i de lekkede dokumentene, samt de faktum at Abigail Thorn deltok i en paneldiskusjon som The Royal Institution arrangerte i forbindelse med at prosjektet Challenging Pseudoscience ble lansert.

En av Valent Projects medarbeidere har også bekreftet at kampanjen mot såkalt pseudovitenskap har fått «generøs støtte» fra George Soros’ Open Society Foundations.

Liberalismens nyttige idioter

Selv om de ledende BreadTube-profilene hovedsakelig er kjent for å bruke memer og teater-knep for å kontre høyre-narrativer har de også dedikert store mengder energi på å angripe anti-imperialistiske venstreelementer som «tankies» som de anklager for å ha en «rød-brun allianse» med høyreekstremister.

The Grayzone

– Det forbauser meg ikke et dugg at det finnes dokumenterte bevis for at den britiske kongefamilien og en bedrift som har arbeidet for etterretningstjenesten finansierer Abigail Thorns arbeid. Det er helt i linje med alt jeg har observert rundt henne og BreadTube, sier Caleb Maupin til The Grayzone.

Maupin har i en bok kritisert BreadTube for å være «pseudo-venstre» som egentlig går den amerikanske imperialismens ærende. I The Grayzone-artikkelen utvikler han sine tanker om dette:

– Alle nøkkeltegnene på infiltrasjon er der. Og når reklamerer amerikanske hovedstrømsaviser for marxistiske revolusjonæres arbeid? Hvorfor er personer som er uvitende om grunnleggende elementer av sosialistiske ideologi plutselig oppløftet til fremstående posisjoner som respekterte eksperter av algoritmene? Hvorfor virker deres meninger i utenrikspolitiske saker ligge så på linje med det amerikanske utenriksdepartementets? Jeg har ikke hatt noe tvil om at de i hemmelighet støttes av mektige entiteter med andre mål enn å styrte kapitalismen.