Hjem Nyheter Norden Publisistgigant sier opp avtale med Arktos

Publisistgigant sier opp avtale med Arktos

YTRINGSFRIHET Det svenskeide bokforlaget Arktos har blitt avstengt fra distributøren Ingram Content Group som trykker og selger deres bøker.

Noen av Arktos’ bøker det fortsatt er mulig å kjøpe på Adlibris.

Ingram Content Group er verdens største bokdistributør. Etter 13 års samarbeid velger storbedriften nå å avslutte sin avtale med det svenskeide bokforlaget Arktos, som utgir bøker med tradisjonalistisk og nasjonalistisk innhold.

I et innlegg på sin nettside forklarer Arktos at dette betyr at deres 430 bøker i det minste tilfeldig ikke vil bli trykt lenger og at det er uklart når de vil bli trykt igjen. For øyeblikket kan mange av forlagets allerede trykte bøker kjøpes på Adlibris og Amazon. Å kjøpe bøkene gjennom disse tjenestene gagner Arktos økonomisk samtidig som man som kunde sikrer tilgangen til bøker som kan bli vanskelige å få ta i i den nærmeste tiden.

Arktos skriver at de først ble kontaktet av Ingram Content Group allerede i 2021, men at bokforlaget da kritiserte publisistens beslutning om å stenge ned dem og deretter ikke hørte noe mer om saken. 14 måneder senere meilet en annen person fra Ingram og annonserte at de kommer til å slutte å trykke Arktos’ bøker fra og med 25. mars i år.

– Vi holder for øyeblikket på med en omfattende omorganisering av vår virksomhet for å gjenskape distribusjonen av alle titler så fort som mulig, sier Arktos’ direktør og eier Daniel Friberg i en uttalelse på forlagets nettside.

På onsdag, i forbindelse med at Arktos gikk ut med disse nyhetene, lanserte de også en ny nettside som mer har en form av et nettmagasin. Forlaget annonserer også at deres visjon er å bli som et nettbasert universitet og allerede nå har de en egen nettbutikk hvor flere bøker selges i e-bokformat.

Først publisert på Nordfront.