Hjem Nyheter Putin har beordret utvikling av en russisk spillkonsoll

Putin har beordret utvikling av en russisk spillkonsoll

RUSSLAND President Putin ønsker at både en bærbar og en stasjonær spillkonsoll skal utvikles i Russland. Ifølge RT ønsker Putin å utvikle den russiske videospillindustrien.


Russlands president Vladimir Putin ønsker at den russiske spillindustrien skal utvikle seg. Derfor har han bedt regjeringen se på muligheten for å utvikle russiske spillkonsoller.

Ifølge RT har Putin beordret en komité ledet av statsminister Mikhail Misjustin til å vurdere om det er mulig å utvikle både en bærbar PC og en stasjonær konsoll. I tillegg ønsker Putin å vurdere å lage et innenlandsk operativsystem med tilhørende skylagring for effektivt å kunne levere både spill og apper til forbrukerne.

Det er uklart nøyaktig hva Putins interesse for videospill stammer fra, men den vestlige spillutviklingsindustrien har blitt stadig mer politisk korrekt de siste årene, mens homopropaganda blir oppdaget i flere og flere nye spill. Russland har nylig forbudt homopropaganda for å beskytte landet mot dekadent vestlig innflytelse.

Senest 15. juni skal regjeringen levere en rapport om spillsaken til presidenten.