Hjem Nyheter Putin kan bli «årets person»

Putin kan bli «årets person»

MEDIA Time Magazine kårer årlig en «Person of the Year». I år er Kinas president Xi Jinping nominert, i tillegg til Russlands president Vladimir Putin.

Russlands president Vladimir Putin.
Foto: Kremlin.ru, CC BY 4.0, via Wikimedia Commons

Siden 1927 har det amerikanske magasinet Time Magazine kåret «Årets person», hvis portrett da også pryder magasinets forside.

Utnevnelsen er alltid på «godt og vondt», noe som betyr at det ikke nødvendigvis trenger å være en person som fremheves av globalister som utnevnes. I løpet av 1930-tallet, for eksempel, ble både Adolf Hitler og Joseph Stalin kåret til «Person of the Year», og Stalin ble også utnevnt igjen i 1942.

I fjor ble Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj kåret til «Årets person», men i år kan nominasjonen gå til hans erkefiende, Russlands president Vladimir Putin. Putin er en av ni nominerte , og dette skriver Time Magazine:

Russlands president Vladimir Putin, som har hatt rollen som president eller statsminister i Russland siden 1999, har fortsatt krigen i Ukraina, som nå er inne i sitt andre år etter fullskalainvasjonen. Putin sto overfor en midlertidig trussel mot sin makt i 2023 i forbindelse med Wagner-opprøret, men hans innflytelse ble til slutt bare styrket da den paramilitære gruppen trakk seg tilbake etter en avtale inngått med Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenka. (Jevgenij Prigozjin, lederen av Wagner-gruppen, døde senere i en flyulykke.) Putin var Times Årets person i 2007 og har vært på Times 100-listen flere ganger, blant annet i 2022.

Andre nominerte i år inkluderer Kinas president Xi Jinping, USAs sentralbanksjef Jerome Powell og aktoratet som tiltalte Donald Trump.