Hjem Nyheter Putin krever strengere innvandringspolitikk

Putin krever strengere innvandringspolitikk

RUSSLAND Etter terrorangrepet på konserthuset i Moskva som drepte minst 144 mennesker, krever Putin nå en strengere innvandringspolitikk i Russland.

Putin holder tale i sammengeng med annekseringen av regioner i Ukraina. Foto: Council.gov.ru, CC BY 4.0, via Wikimedia Commons

På tirsdag denne uken uttalte Russlands president Vladimir Putin at det må nye rutiner på plass når det kommer til innvandringspolitikken, skriver Reuters. Dette etter terrorangrepet på konserthuset i Moskva som drepte minst 144 mennesker og skadet 551 flere.

– Vi må dypt og radikalt oppdatere våre tilnærminger til migrasjonspolitikken, sa Putin og la til at noen mennesker med nesten ingen russisk-kunnskaper eller kunnskap om russisk kultur får lov til å jobbe uten skikkelige kontroller.

Putin peker til at av de minst 12 personene som er arrestert etter terrorangrepet er mesteparten av dem tadsjiker som har bodd og arbeidet i Russland. Blant annet på grunn av dette ønsker Putin å skjerpe innvandringspolitikken og reglene rundt oppholdstillatelse for innvandrere. Han har også anklaget Ukraina for å være innblandet, og at det til og med var forberedt en fluktrute til Ukraina for terroristene.

Videre forteller Putin at det børe være et prinsipp at bare de som respekterer russiske tradisjoner, språk, kultur og historie bør få bo og arbeide i Russland:

– Det avgjørende prinsippet bør være at bare de som respekterer våre tradisjoner, språk, kultur og historie kan komme for å bo og arbeide i Russland, sa Putin.