Hjem Nyheter Putin presenterer ny kravliste for fred

Putin presenterer ny kravliste for fred

3

UKRAINAKONFLIKTEN Gjennom Tyrkias president har Putin avslørt syv krav om umiddelbar fred i Ukraina. I tillegg til de tidligere kjente kravene om nøytralitet og fremtiden til Donbass og Krim, krever Putin en «denazifisering» av Ukraina.

Russlands president Vladimir Putin. Foto: Kremlin.ru, (CC BY 4.0).

Frihetskamp har tidligere skrevet om Russlands liste over krav for å oppnå umiddelbar fred i Ukraina, en liste som blant annet handlet om at Ukraina ikke skulle gå med i NATO og at landet anerkjente Krim som en del av Russland og folkerepublikkene i Donbass som uavhengige.

Nå har imidlertid Russlands president Vladimir Putin i en samtale med Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan avslørt en lengre liste med krav på syv punkter, melder BBC.

I følge Erdogan er de fire første punktene som følger:

  • Ukraina skal være nøytral og får ikke slutte seg til NATO.
  • Ukrainas militære skal avvæpnes såpass at den «ikke truer Russland».
  • Det russiske språket må beskyttes i Ukraina.
  • Ukraina må «denazifiseres».

Erdogan ønsket ikke å gå inn på de tre siste kravene fordi de er «vanskelige», men presidenten bekreftet at det gjelder fremtiden til Krim og Donbass, akkurat som det har blitt sagt tidligere. I tillegg krever Putin at han personlig møter den ukrainske presidenten Volodomyr Zelensky for å oppnå fred.

«Denazifisering» og «demilitarisering» var noe som Putin nevnte i talen han holdt før invasjonen av Ukraina startet, og det er uklart nøyaktig hva som menes. Dette er fordi begrepet «nazist» ikke har helt samme betydning i Russland som i Vesten.

Erdogans rådgivere mener imidlertid at en form for offentlig fordømmelse kan være tilstrekkelig, etterfulgt av et løfte om å «slå ned på» såkalt nazisme.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
proverbs 26:11
proverbs 26:11
2 måneder siden

Putins krav om «denazifisering» må ses i lys av bolsjevikdiktaturets politikk overfor Ukraina i det som vi kjenner som HOLODOMOR – utsultingen og folkemordet av opp mot 10 millioner ukrainere i 1932-33. Da tyskerne invaderte Ukraina i 1941 ble de ønsket velkommen av mange ukrainere, som hatet russerne(boljevikene), intenst, og med rette. Azov-brigaden, som utfører voldshandlinger overfor russere i Donbass og Lugansk, bekjenner seg som «nazi», og det har denne bakgrunnen. Det er en historiens ironi at jøder som Zelensky er alliert med «naziene» i Ukraina, mot russerne, som kjempet for sin overlevelse i «den store fedrelandskrigen», med ufattelige tap;… Les mer »

Юлиан Апостатов
Юлиан Апостатов
2 måneder siden

Уши мёртвого осла будут лучшим ответом на все его требования.

Ørene til et dødt esel vil være det beste svaret på alle hans krav.

trackback
1 måned siden

[…] Putin presenterer ny kravliste for fred […]