Hjem Nyheter Europa Putin stopper sanksjoner mot Georgia

Putin stopper sanksjoner mot Georgia

1

EUROPA Vladimir Putin stopper sanksjoner mot Georgia.

Den økte spenningen mellom Russland og Georgia startet for noen uker siden da en russisk parlamentariker besøkte Georgia og voldsomme antirussiske protester utbrøt.

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov kalte opprinnelsen til, og selve protestene, for «ytterligere eksempler på resultatet av geopolitisk manipulering» av vesten for å vri Georgia ut av den russiske interessesfæren. Den nåværende georgiske regjeringen lovet også reformer for å roe ned de voldsomme protestene. Blant annet kommer et helt proporsjonalt valgsystem til å innføres. Regjeringen håper at forandringene skal føre til «en makt av europeisk standard».

Spenningen økte ytterligere da en georgisk TV-reporter grovt fornærmet Russlands president Vladimir Putin og hans foreldre.

På tirsdag stemte så det russiske parlamentet for sanksjoner mot blant annet georgisk vin, noe som Putin dog motsatte seg.

– Jeg vil ikke sanksjonere Georgia av respekt for deres folk, sa presidenten som også mente at den fornærmende TV-reporteren ikke engang var verdt å kommentere.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Arno
Arno
2 år siden

«Spenningen økte ytterligere da en georgisk TV-reporter grovt fornærmet Russlands president Vladimir Putin og hans foreldre.»

Har du en lenke til et sted der det refereres hva den georgiske TV-reporter sa?