Hjem Nyheter Putin: “Syria er befridd, tid for flyktninger å reise hjem!”

Putin: “Syria er befridd, tid for flyktninger å reise hjem!”

UTENRIKS Vladimir Putin har erklært at Syria nå er nesten helt befridd fra terrorister, og at syriske flyktninger nå kan og skal reise hjem igjen.

Russlands president Vladimir Putin har nylig erklært at Syria, sammen med russisk militær, nå har beseiret de vest-, israelske- og gulfstatsstøttede islamister som har forsøkt å overta makten i landet siden 2011.

– Situasjonen i dette landet [Syria] endres gradvis. De syriske væpnede styrkene har, støttet av det russiske militæret, befridd nesten hele landets territorium fra terrorister, det inkludert de historiske kristne regioner, sa Putin i et møte med russisk-ortodokse kirkeledere.

Videre lovet presidenten å hjelpe til med å gjenopprette ødelagte kristne, muslimske og jødiske helligsteder i området. Som et viktig ledd i denne prosessen påpeker Putin at syriske flyktninger fra alle religiøse retninger nå må reise hjem igjen.

Russlands erklæring om seier i Syria kommer omtrent to uker etter at Iran gjorde det samme. Iran har hovedsakelig bistått Syria med militært råd, mens Russland har utført flyangrep mot terroristene.

Relaterte artikler:
SYRIA: USA ødelegger alt utenom IS
Russland om USAs bombinger: minner om de alliertes terrorbombing av Dresden
Ville ha krig i Syria og felle Assad – for å hjelpe Israel
Krig for Israel fører masseinnvandring til Europa
Løgner om konflikten i Syria avslørt av canadisk journalist

Kilde: Putin: »Syrien är befriat, dags för flyktingar att åka hem»