Hjem Nyheter Putin til hardt angrep på vesten: «Ting som skjer er fryktelige»

Putin til hardt angrep på vesten: «Ting som skjer er fryktelige»

0

RUSSLAND NATO, homolobbyen, omvendt rasisme og kapitalisme var noen av tingene som Russlands president Vladimir Putin kritiserte da han deltok på årets utgave av Valdai Discussion Club.

Putin kritiserte vesten under årets utgave av Valdai Discussion Club Skjermbilde: Youtube/RT.

Russlands president Vladimir Putin deltok nylig på årets utgave av Valdai Discussion Club i Moskva, som ledes av den russiske tankesmien med samme navn.

I den over tre timer lange samtalen gikk Putin til hardt angrep mot vesten, blant annet for at det aktivt forsøkes å rekruttere Ukraina til krigsalliansen NATO.

– I morgen kan vi komme til å se missiler i nærheten av Kharkov og hva skal vi gjøre med det? Det er ikke vi som plassere våre missiler der, det er de som viser dem frem under nesa vår, sier presidenten som mener at et NATO-medlemskap for Ukraina skulle utgjøre en betydelig sikkerhetstrussel mot Russland.

Videre kritiserte han at USA ikke vil hjelpe til med å stabilisere Afghanistan. Ifølge Putin har USA et stort ansvar med tanke på at de invaderte landet for 20 år siden og dermed skapte kaoset.

I stedet mener Putin at ansvaret har falt på land som Russland og Kina, som har lovet å hjelpe Afghanistan. Ifølge Putin burde USA i det minste gi tilbake bankkontoene og guldreservene til Afghanistan som de har fryst.

«Fryktelig» med kjønnsbyttepropagandaen

Men Putin kritiserte også kulturen i vesten og langet ut mot homolobbyen som lærer barn i lav alder å stille spørsmålstegn ved sin kjønnsidentitet samtidig som de slår hardt ned på alle som kritiserer agendaen. Det siste mener Putin er «et narrespill».

– De som våger å si at menn og kvinner fortsatt eksisterer, hvilket er et biologisk faktum, blir bokstavelig talt utfryst, mener Putin.

– For ikke å nevne at saker og ting er ganske enkelt fryktelige. Som når barn læres fra tidlig alder at en gutt enkelt kan bli en jente og omvendt. Faktum er at de indoktrinerer dem i de antatte valgene som skal være tilgjengelig for alle, samtidig som de fjerner foreldrene fra ekvasjonen og tvinger barn til å selv ta beslutninger som kan ødelegge deres liv, fortsetter presidenten.

Ifølge Putin er homolobbypropagandaen rettet mot barn noe som grenser til forbrytelse mot menneskeheten. Han sammenlikner også lobbyvirksomheten med bolsjevikenes «nyspråk» som ble brukt av sovjetiske «kulturkrigere» på 20-tallet for å omvende befolkningens verdensbilde.

Kritiserer antirasisme og kapitalisme

Også den antihvite agendaen i vesten får kritikk av Putin. Han mener at kampen mot rasisme er «nødvendig og edel», men at det har ført til «omvendt rasisme» mot hvite.

– I den moderne «cancel-kulturen» vris det hele til omvendt diskriminering, omvendt rasisme. Vi ser med forvirring på hvordan prosessen utspiller seg i land som har vendt seg til å se seg selv som flaggskip for fremsteg.

Kapitalisme og sensur på sosiale medier er ytterligere fenomener som Putin mener er bekymringsfullt.

Ifølge Putin kan vi se en «økende forskjellig på velstand og muligheter i samfunnet i noen av verdens rikeste land».

Kapitalismen har, ifølge Putin, mistet sin kraft som samfunnssystem. Samtidig advarer han mot at kapitalismen kommer til å føre til en stadig mer ujevn fordeling av verdens ressurser.

Den russiske presidenten kommenterte også sensur på sosiale medier og Youtubes siste nedstenging av RT i Tyskland.

Ifølge Putin var det et «feilsteg» som fortjener et svar. Men enn så lenge mener han at det beste er å ligge lavt.

– Når det gjelder mottiltak må vi være forsiktige. Mottiltak kan være kontraproduktive, mener Putin.

Se hele samtalen med Putin på RTs Youtube-kanal:

Les også: