Hjem Nyheter Putin møtte Lukasjenko – kommer til å danne union

Putin møtte Lukasjenko – kommer til å danne union

UTENRIKS Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko og Russlands president Vladimir Putin møttes for å diskutere planene om Hviterusslands tilslutning til Russland.

https://youtu.be/HiK48QNZ0Uc

Hviterussland og Russlands respektive presidenter, Aleksandr Lukasjenko og Vladimir Putin møttes i Moskva for å diskutere Hviterusslands tilslutning til nabolandet i øst.

Lukasjenko uttrykte allerede i 2019 at han ønsket å avskaffe den hviterussiske staten og at området skal tilfalle Russland. Nå er forberedelsene til dette nesten ferdige, fastslår man.

– Vårt personale fortsetter å oppgradere lovgivningen til unionstaten. Foreløpig finnes det fremdeles mye å gjøre på det området, men mye har allerede blitt gjort, spesielt i den sosiale sfæren, innleder president Putin.

Han poengterer deretter at statsborgere i så vel Russland som Hviterussland har rett til samme sosiale sikkerhetsnett, blant annet i form av pensjoner og sykepleie. Lukasjenko innleder sin del av samtalen med å gratulere Putin med hans siste seier i presidentvalget.

Lukasjenko holder med Putin i hans oppfatning om det politiske samarbeidet mellom nasjonene. Her nevner han også noe om det russiske folket:

– Vi har ikke alltid det vi vil ha, så vi må fokusere på fødselstallene, og jeg kommer til å fortsette å gjenta dette. Vi tilbyr vårt folk samme støtte, spesielt familier med mange barn. Det er en prioritet i vårt land.

Lukasjenko fortsetter deretter å prate om arbeidet med Hviterusslands tilknytning. Blant annet hva man skal gjøre med økonomiske spørsmål.

– Formodentlig er det rundt 26 eller 27 programmer som vi har opprettet på statsnivå. Det finnes noen igjen, to eller tre veldig viktige økonomiske programmer, inklusive skattespørsmål, sier Lukasjenko.

Han understreker deretter at det finnes en del viktige spørsmål igjen å diskutere, deriblant hvordan den nye unionstaten skal forsvares.

– Vi kommer til å trekke en linje som ingen kommer til å tillates å krysse, og vi kommer til å svare deretter til dem som ikke forstår dette, avslutter den hviterussiske presidenten.