Hjem Nyheter Putin trekker militære styrker ut fra Syria

Putin trekker militære styrker ut fra Syria

2

SYRIA Under et besøk i Syria erklærte Russlands president krigen mot ISIS som offisielt over og beordret derfor russiske tropper om å trekke seg ut av landet.

Russlands president Vladimir Putin med Syrias president Bashar al-Assad.

Mandag morgen landet den russisk presidenten Vladimir Putin på Khmeimim flybase i Syria. Under sin tale til de russiske troppene erklærte han at kampen mot ISIS nå er vunnet, og ga samtidig ordre om å trekke seg tilbake til Russland.

På plass var også Syrias president Bashar al-Assad og den russiske forsvarsministeren Sergey Shoigu. Under talen lot Putin også meddele at mens Russland nå velger å trekke seg tilbake fra Syria, vil man allikevel fortsette å bemanne sin luft- og marinebase i landet. Han understreket også at Russland har til hensikt å slå til igjen dersom ISIS skulle klare å reise seg nok engang.

I forbindelse med besøket informerte generalsekretær Sergey Surovikin president Putin om resultatene fra de siste syv månedene i kampen mot ISIS. Ifølge Surovikin har man befridd 70 000 kvadratkilometer land fra ISIS, samt at 32 000 ISIS-krigere har blitt drept.

Se video fra Putins besøk i Syria:

Kilde:
Putin beordrar trupper att dra sig tillbaka från Syrien

2
Delta i debatten

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
VaryagEspen Recent comment authors
  Subscribe  
nyeste eldste flest stemmer
Bli varslet om
Espen
Espen

USA/Israel hjalp IS, mens Russland bekjempet IS. Knus globalismen!
https://youtu.be/Eqain8VShmg

Varyag
Varyag

Vet ikke hva jeg skal tro om Putin, men han er intelligent og i hvertfall mest nasjonalistisk av alle kosher-nasjonalistene i Europa.. Mange nasjonalsosialister mener at det hele er et spill for galleriet, det er plausibelt, men jeg er ikke helt overbevist. Putins makt kom brått på og han er ingen nikkedukke. Men det som er sikkert er at zionismen fortsatt har et sterkt grep om landet, sovjethistorien sitter som et dypt arr i nasjonen og må dras inn i den russiske nasjonalismen for å ikke splitte befolkningen. Jødene spiller nasjonalismekortet dem også, går med strømmen og blir dermed kamuflert.… Les mer »