Hjem Nyheter Putin trekker militære styrker ut fra Syria

Putin trekker militære styrker ut fra Syria

SYRIA Under et besøk i Syria erklærte Russlands president krigen mot ISIS som offisielt over og beordret derfor russiske tropper om å trekke seg ut av landet.

Russlands president Vladimir Putin med Syrias president Bashar al-Assad.

Mandag morgen landet den russisk presidenten Vladimir Putin på Khmeimim flybase i Syria. Under sin tale til de russiske troppene erklærte han at kampen mot ISIS nå er vunnet, og ga samtidig ordre om å trekke seg tilbake til Russland.

På plass var også Syrias president Bashar al-Assad og den russiske forsvarsministeren Sergey Shoigu. Under talen lot Putin også meddele at mens Russland nå velger å trekke seg tilbake fra Syria, vil man allikevel fortsette å bemanne sin luft- og marinebase i landet. Han understreket også at Russland har til hensikt å slå til igjen dersom ISIS skulle klare å reise seg nok engang.

I forbindelse med besøket informerte generalsekretær Sergey Surovikin president Putin om resultatene fra de siste syv månedene i kampen mot ISIS. Ifølge Surovikin har man befridd 70 000 kvadratkilometer land fra ISIS, samt at 32 000 ISIS-krigere har blitt drept.

Se video fra Putins besøk i Syria:

Kilde:
Putin beordrar trupper att dra sig tillbaka från Syrien