Hjem Nyheter Globalt Putin utpeker den «globalistiske eliten» som verdens fiende

Putin utpeker den «globalistiske eliten» som verdens fiende

1

RUSSLAND Under sin tale på Moskvakonferansen om internasjonal sikkerhet holdt Russlands president Vladimir Putin en flammende tale mot globalismen og den internasjonale elite som opprettholder «nyliberal totalitarisme» ved å provosere fram kaos og konflikter over hele verden.

Putin holdt en anti-globalistisk tale under Moskvakonferansen om internasjonal sikkerhet. Skjermbilde: en.kremlin.ru.

Nylig ble den årlige og tiende Moskvakonferansen om internasjonal sikkerhet holdt i hovedstaden i Russland, hvor representanter fra 35 forskjellige land deltok.

Under konferansen holdt Russlands president Vladimir Putin en flammende tale mot globalismen og den «vestlige globalistiske elite» som gjør alt for å motarbeide «land og folk som velger en vei for fri og uavhengig utvikling basert på deres distinkte identitet, tradisjon og verdier».

— Disse prosessene motarbeides av en vestlig globalistisk elite som provoserer med kaos, gir næring til gamle og nye konflikter og arbeider for den såkalte inneslutningspolitikken, som de facto handler om å undergrave alle alternative, suverene alternativer for utvikling, sa Putin.

Presidenten fortsatte med å forklare at denne globalistiske eliten «vil gjøre alt som står i deres makt for å holde fast på hegemoniet og makten som sklir ut av hendene deres». Globalistenes hegemoni er ifølge Putin hele verdens forfall i fornektelse og tilsløring av virkeligheten, avskaffelse av kultur og «nyliberal totalitarisme».

Derfor ble den «militære spesialoperasjonen» satt i gang

Videre sa Putin at dette er anledningen til at globalistene forsøker å utøke sin militærmakt gjennom å ekspandere NATO østover i Europa og skaffe seg nye allianser i Sørøst-Asia. Det er også derfor, sa Putin, at NATO valgte å utpeke Ukraina som «kanonføde» ved å gi næring til anti-russisk stemning i landet, samtidig som de ga Kiev-regimet våpen og lukket øynene når «innbyggere i Donbass ble drept i tusenvis».

«Det er under disse omstendighetene vi har tatt beslutningen om å gjennomføre en spesiell militæroperasjon i Ukraina», fortsatte Putin og påpekte at «operasjonen» er «fullstendig i samsvar med FN-pakten». Ifølge Putin har Russland vært veldig tydelig på at målet med det militære angrepet på nabolandet er å «sikre sikkerheten til Russland og dets borgere, samt beskytte innbyggerne i Donbass mot folkemord».

Skaper konflikter for å skjule egne feil

Samtidig mener Putin at det er tydelig at USA gjør alt for å trekke ut konflikten i Ukraina så lenge som mulig. Dette mens man prøver å provosere fram konflikter i Asia, Afrika og Sør-Amerika.

— Det er allment kjent at USA nylig har gjort et bevisst forsøk på å kaste bensin på bålet og skape problemer i Stillehavsregionen, bemerket Putin.

Den russiske presidenten beskriver USAs «eskapader i Taiwan», slik som Nancy Pelosi sitt besøk på den selvstyrte øya, som mer enn bare «en eventyrreise for en uansvarlig politiker». Ifølge Putin er det en «nøye planlagt provokasjon».

— Det er en del av en målrettet og bevisst amerikansk strategi designet for å destabilisere situasjonen og så kaos i regionen og over hele verden. Det er en frekk oppvisning av manglende respekt overfor andre land og overfor deres egne internasjonale sammenslutninger.

Ifølge Putin er det tydelig at den globale eliten gjør dette blant annet for å «flytte deres egne borgeres oppmerksomhet vekk fra presserende sosioøkonomiske problemer» som «synkende levestandard, arbeidsledighet, fattigdom og avindustrialisering» i Vest.

— De ønsker å skyve skylden for sine egne feil over på andre land, nemlig Russland og Kina, som forsvarer sitt eget perspektiv og skaper uavhengig utvikling uten å underordne seg diktatene fra den overnasjonale eliten, fortsatte Putin.

Den globalistiske elitens «unipolare verden» er snart over

Til slutt erklærte Putin at denne ordenen, som han kaller den «unipolare verden», nå går mot slutten. «Uansett hvor sterkt mottakerne av den nåværende globalistiske modellen klamrer seg til den velkjente tingenes tilstand, er den dødsdømt», erklærte Putin, og konstaterte at «de historiske og geopolitiske forandringene går i en helt annen retning».

I stedet for den unipolare verden styrt av en globalistisk elite med «nyliberalt tyranni», tror Putin at det vil oppstå en «multipolar verden». Denne ordning av frivillig og likeverdig samarbeid mellom stater, fremfor underkastelse, vil gjennomsyre internasjonale relasjoner, ifølge Putins visjon.

— Jeg vil understreke at den multipolare verden, basert på internasjonal rett og mer rettferdige relasjoner, åpner for nye muligheter for å imøtegå felles trusler, som regionale konflikter og spredning av masseødeleggelsesvåpen, terrorisme og nettkriminalitet. Alle disse utfordringene er globale og de vil derfor være umulige å overvinne uten å kombinere innsatsen av og potensialet hos alle stater, sa Putin.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Arier
Arier
5 måneder siden

Ser ut som Putin er på vår side selv om han bruker nazikortet hele tiden. Han står opp mot eliten som vant andre verdenskrig og det bør han honoreres for.