Hjem Nyheter Europa Putin: «Vesten har løyet om kornet i Ukraina»

Putin: «Vesten har løyet om kornet i Ukraina»

0

UTENRIKS Vesten løy da de hevdet at kornet som ble fraktet fra ukrainske havner var til for å redde den tredje verden fra sult. Dette ifølge Russlands president Vladimir Putin, som hevder at nesten alle kornforsendelser som har forlatt ukrainske havner har gått til rike land i Europa.

Russlands president, Vladimir Putin. Foto: Kremlin.ru, (CC BY 4.0).

Det var i juli at Russland og Ukraina signerte en kornavtale i Tyrkia som innebar at skip lastet med korn fritt kunne forlate ukrainske havner. Avtalen kom etter stort internasjonalt press, hvor det i Vesten ble hevdet at kornet var nødvendig for å brødfø den tredje verden under den pågående matkrisen.

Men nå sier Russlands president Vladimir Putin at de land som hevdet at kornet var for fattige land i den tredje verden, løy. Ifølge Putin har nesten alle skip som forlot Ukraina med korn, under avtalen, i stedet seilt til Europa.

Mange europeiske nasjoner opptrådte i flere tiår og århundrer tidligere som kolonisatorer, og de handler på samme måte i dag. De lurte ganske enkelt utviklingslandene nok en gang. Og de fortsetter bedraget, sa Putin i en tale under årets utgave av Eastern Economic Forum i Vladivostok.

Moskva har tidligere anklaget Vesten for å overdrive viktigheten av det ukrainske kornet, og har i stedet hevdet at det er sanksjoner rettet mot handelen av kunstgjødsel fra Russland og Hviterussland som har størst innvirkning på matkrisen.

Ifølge Putin vil Vestens «holdning» til sannheten bare bidra til å gjøre matkrisen verre.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg