Hjem Nyheter Putins svar på sanksjoner: «Dere får kjøpe vår gass med rubler»

Putins svar på sanksjoner: «Dere får kjøpe vår gass med rubler»

2

UTENRIKS Land som er fiendtlig innstilt til Russland må heretter kjøpe russisk naturgass i rubler. Putin har gitt denne beskjeden som svar på de harde sanksjonene som Russland har vært utsatt for siden krigen i Ukraina.

Russlands president Vladimir Putin. Foto: Kremlin.ru, (CC BY 4.0).

Foreløpig er europeiske land uenige om de skal sanksjonere den russiske gassindustrien, ettersom de fortsatt er avhengige av russisk naturgass for blant annet oppvarming.

Dette har Russlands president Vladimir Putin bemerket og han kunngjør nå at land som er fiendtlig innstilt til Russland, og som fortsatt ønsker å ta del i den russiske gassen, først må kjøpe rubler fordi Russland kun har til hensikt å akseptere egen valuta som betalingsmiddel fra disse land.

– Russland vil selvsagt fortsette å forsyne land med naturgass i de volumer og til de priser som tidligere er fastsatt i kontrakter. Endringen påvirker kun betalingsvalutaen, som vil endres til rubler, sa Putin under et TV-sendt møte med sine ministre.

Europeiske politikere og energiselskaper gir nå uttrykk for at det ikke er «tillatt» å endre betalingsvaluta og at dette kan være et kontraktsbrudd.

Men Putin har gitt sin egen sentralbank og regjering en uke på å finne en løsning for europeiske kunder slik at de kan veksle inn til rubler før de betaler for gassen.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
proverbs 26:11
proverbs 26:11
1 år siden

Dette er ett av mange forvarsler om at US$ er i ferd med å miste sin posisjon som verdens reservevaluta, samtidig med at det amerikansk-sionistiske imperiet står for fall. Russland – og Kina – vil ikke la seg knekke, selv om MSM maler på den samme kverna dagen lang.

Heimdal
Svar til  proverbs 26:11
1 år siden

USA følger samme utviklingen som det som skjedde med Rhodesia (nå Zimbabwe), Sør-Afrika og Haiti…tre eksempler der land styrt og utviklet til høyere sivilisasjon og velferd av hvite, ble groteskt nedslaktet og siden tyrannisk regjert av usiviliserte rasefremmede. De slaktet de hvite bøndene, i dag roper de samme landene om sult og om hjelp og bistand fra nettopp hvite land som de så blodig hater. De fortjener ikke å få så mye som en brødsmule eller et kronestykke. La de være fullstendig overlatt til seg selv, som de ønsket så mye at de slaktet de hvite bøndene.