Hjem Historie Dagens historiske Quisling «elsket sitt land og sitt folk mer enn sitt liv»

Quisling «elsket sitt land og sitt folk mer enn sitt liv»

2

HISTORIE Den 18. juli 1887 ble Vidkun Quisling født. Hans kone, Maria Quisling, beundret sin manns gode karakter og at han var villig til å ofre sitt liv for sitt folk.

Vidkun og Maria Quisling.
Vidkun og Maria Quisling.

I anledning Vidkun Quislings fødselsdag den 18. juli 1887, publiserer Frihetskamp sitater fra et intervju med hans kone Maria Quisling, gjennomført etter hennes manns henrettelse den 24. oktober 1945. Her tok hun avstand fra at Vidkun Quisling skulle være noen slags forræder.

– Jeg mener at min mann er en martyr og ingen forræder. Han elsket sitt land og sitt folk mer enn sitt liv.

Maria beundret sin manns høye begavelse, hans store mot og generelt hans gode karakter. Når det gjaldt hans mot, trakk hun frem hans arbeid i forbindelse med hungersnøden i Ukraina.

– De forferdeligste epidemier rammet landet, kolera, kopper og tyfus. Min mann risikerte sitt liv der hver eneste dag. Han fikk mange takkebeskrivelser fra professor Nansen for sitt glimrende arbeide i Ukraina.

Hun beundret også at han var villig til å ofre sitt liv for sitt folk. Å flykte landet og leve i eksil var aldri aktuelt for verken Vidkun eller henne selv, sa hun.

Maria siterte et brev som Vidkun skrev til sin bror ti dager før henrettelsen.

Det er merkelig og tragisk at det skulle gå slik. Men det har sikkert sin dypere mening. Det må det ha, når jeg som i den grad har arbeidet og kjempet for Norges sak, skal lide en slik fryktelig urettferdig behandling. Men ikke jeg blir dømt ved at jeg lider martyrdøden. Personlig har jeg i all lidelsen ikke ondt.

Min gode samvittighet og faste tro holder meg oppe. Og Marias tapperhet og oppofrende kjærlighet er meg også til stor trøst og styrke.

På spørsmål om hvilke gode minner Maria Quisling hadde om sin ektemann, svarte hun følgende.

Vi var meget glad i hverandre. Det var et lykkelig ekteskap. Han hadde to brødre og en søster (som døde ung). Hans foreldre var velsituert og meget begavet. De hadde et pent hjem i Telemark hvor alle barna var samlet om sommeren: Det hersket et harmonisk forhold i familien. Jeg minnes med takknemlighet den tid jeg bodde der. Min mann elsket sitt barndomshjem og naturen i Telemark.

Kilde:
– Han døde uten bitterhet

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Dr.Phil
Dr.Phil
3 år siden

Nordmenn er idag lært opp til å forakte denne mann, men lite forstår de at pga. denne manns handling så unnslapp Norge å bli en krigsskueplass. Som følge av Vidkun Quislings handling så ble nok mange nordmenns liv spart, og hadde Quisling og Hitler vunnet krigen, så hadde vi ei heller sett en slik fiendtlig politikk som globalistene har satt i verk den dag i dag, med masseinnvandring, opphevelse av nasjoners suverenitet, EU, kulturmarxisme, osv. http://www.solkorset.org/historie/index.xml Men allikevel finnes det de idioter som kaller seg nasjonalister, som faktisk står å hyller de bolsjevikere og sabotører som kjempet MOT nasjonalismen under… Les mer »

Utgaards Patriot
Utgaards Patriot
4 måneder siden

I tidlig ungdom, allerede på ungdomsskolen. Skjønte en at historien om Vidkun Quisling var tilpasset regjeringen som kom tilbake fra London i 1945 og krigens seierherrer. En forræder, onderes logikk, passet godt inn og kunne felles med skudd og hevnlysten hadde fått sitt utløp. NS var syndebukken og kunne gi «alle» svar etter fem vanskelig år. Quisling fortjener sin historie fortalt og person forsvart. Selv i 2022 og i all fremtid. Derfor minner en mannen og saken i dag 18 juli. Med dikterens ord æres dagen og mannen fra Fyresdal. «Og det er det stora, og det er det glupa,… Les mer »