Hjem Nyheter Norge Rådet for Arendalsuka vingler igjen – kneler for partikritikk

Rådet for Arendalsuka vingler igjen – kneler for partikritikk

DEMOKRATUR Rådet for Arendalsuka har etter litt kritikk atter snudd og nekter Alliansen og SIAN tillatelse til det politiske arrangementet – overhode.

Rådsleder for Arendalsuka, ordfører Robert Nordli (AP) og Alliansens leder Hans Lysglimt Johansen.

Det er Rådet for Arendalsuka som igjen vingler og nekter Alliansen og SIAN å få delta på det politiske arrangementet, også kalt «demokratiets dansegulv» – for andre gang i år.

Etter at rådet på mandag annonserte at Alliansen og SIAN allikevel får delta med stand, truet Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Miljøpartiet De Grønne med boikott av arrangementet. Alle stortingspartienes ungdomsorganisasjoner gikk også sammen og oppfordret Arendalsuka til å trekke tilbake tillatelsen.

Rådsmedlemmer var raskt ut med å beklage og angre sin stemme om å gi Alliansen tilgang til «demokratiets dansegulv», da de fikk litt kritikk. LOs representant i rådet ba om et nytt møte, og i dag torsdag annonserte Rådet for Arendalsuka for andre gang at Alliansen og SIAN utestenges, fullstendig.

«Arendalsuka er en arena for alle uavhengig av religion, hudfarge og politisk ståsted», men ettersom Alliansen og SIAN «sprer hatefulle ytringer og har en aggressiv oppførsel» kan de «ha en ekskluderende og lammende effekt» på stortingspartienes deltakelse, og derfor trekkes tillatelsen til Alliansen og SIAN tilbake.

Ifølge opplysninger til Frihetskamp er det tillatelsen til både deltakelse og stand på arrangementet som trekkes tilbake.

Alliansens leder Hans Lysglimt Johansen kaller Arendalsukas vingling for en farse.

Lederen for Rådet for Arendalsuka er forøvrig Arbeiderpartimannen og Arendals ordfører, Robert Nordli.