Hjem Nyheter Norden Radikal islam på fremmarsj i Sverige

Radikal islam på fremmarsj i Sverige

0

UTENRIKS Samtidig som en ny studie viser en dramatisk økning av radikale muslimer i det flerkulturelle Sverige forsetter forskerne bak rapporten å stikke hodet i sanden.

Det er en ny rapport fra den svenske forsvarshøyskolen som slår fast at radikale muslimer som er villige til å bruke vold er på fremmarsj i Sverige. Rapporten viser at det spesielt er salafist-miljøet som vokser i mange byer rundt om i landet. Salafismen er en ortodoks fundamentalistisk bevegelse innenfor sunni-islam som legger vekt på en bokstavelig tolkning av de islamske tekstene. Ideologien er blant annet drivkraften til terrorgrupper som IS og Al-Qaeda.

Ifølge Magnus Ranstorp, en av forskerne bak rapporten, er likevel det største problemene at de voldelige og organiserte jihadistene ikke har «svenske verdier»:

– De er mot demokrati, de er mot å delta i samfunnet, de påvirker barn i koranskoler, de har invitert inn predikanter som har antisemittiske og homofobe meninger. Dette kolliderer med svensk verdigrunnlag og demokratiske friheter, sier han til Göteborgs-Posten.

Til tross for at antallet radikale muslimer har tidoblet i løpet av noen får år, og at de har tatt kontroll over flere såkalte segregerte områder i Sverige, konkluderer forskerne i rapporten at salafistene utgjør en minoritet og ikke representerer muslimer som gruppe.

Hvem som står bak importen av flere tusen potensielle terrorister til Sverige fremkommer ikke i rapporten.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg