Hjem Nyheter Norden Radikale muslimer demonstrerte i København

Radikale muslimer demonstrerte i København

3

DANMARK Radikale muslimer demonstrerte i Danmark fredag ettermiddag. Flere ble arrestert og en muslim hoppet i kanalen.

Foto: Danske TV2.

Det var på fredag at radikale muslimer fra organisasjonen Hizb ut-Tahrir, i tilknytning til deres fredagsbønn demonstrerte mot hendelsen på New Zealand forrige uke. Demonstrasjonen fant sted foran Christianborg, midt i København. I følge tilhørere ble det ropt «Allahu Akhbar» gjentatte ganger.

Imamen Omar Saad talte og stilte vesten til ansvar for hendelen på New Zealand, som ble beskrevet som nok en forbrytelse begått mot muslimer. Imamen mente imidlertid at muslimene selv ikke er en trussel mot sitt vertsland.

Innvandringskritikere og nasjonalister var tilstede og motdemonstrerte.

Dansk media rapporterer at det oppsto bråk mellom muslimer og politi etter at talene var ferdige. Politiet hadde massivt oppbud og flere personer ble arrestert; i følge politiet selv «et mindre antall».

Lederen av det innvandringskritiske partiet Stram Kurs, Rasmus Paludan var til stede og annonserte at han skulle brenne en Koran i protest, på den andre siden av Holmens Kanal. Da dette ble kjent hoppet en mann i kanalen og truet med å ikke komme opp igjen med mindre Koranen ble tatt ifra Paludan.

– Ta Koranen fra ham, eller kommer jeg ikke opp, ropte den svømmende muslimen.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Tommy Nyberg
Tommy Nyberg
3 år siden

Hizb ut-Tahrir (frigjøringspartiet) er en sunnimuslimsk, islamistisk gruppe som ble stiftet i Jerusalem i 1952, av Muhammed Taqiuddin al-Nabhani. Hizb ut-Tahrir har siden den gang spredd seg til mer enn 50 land. Gruppen er også aktiv i vesten, særlig i Storbritannia, men også i Danmark. I Storbritannia og Danmark er gruppen et eget politisk parti. I Norge er gruppen forbudt.

Hizb ut-Tahrir (HT), meaning “Party of Liberation,” is an international Islamist movement seeking to unite Muslims under one Islamic caliphate.

Imamen mente imidlertid at muslimene selv ikke er en trussel mot sitt vertsland…

Martin
Martin
3 år siden

Ut i fra bildet er de ikke få heller.
Det florerer med potensielle drapsmenn i de rekkene, men samtidig er det nasjonalister og nasjonalsosialister som skal tas.

Reodor
Reodor
3 år siden

Jeg foretrekker korrupte kakerlakker fremfor slike rasefremmede kolonister.