Hjem Nasjonal kamp Aktivisme Rapport fra offentlig aktivitet i Stockholm

Rapport fra offentlig aktivitet i Stockholm

MOTSTANDSBEVEGELSEN Onsdag den 7. mars hadde svenske Rede 1 en offentlig flyvebladsutdeling midt i rushtrafikken på Odenplan i Stockholm. Til tross for at deltakerne bare var der i litt over en time var det nok til at flere hete situasjoner oppsto.

Like etter klokken 16:30 onsdag kveld samlet rundt 15 partimedlemmer og aktivister fra svenske Rede 1 seg for å dele ut Motstandsbevegelsens valgflyveblader til almenheten på Odenplan i Stockholm. De fleste som gikk mellom tunnelbanen og bussene virket stresset. De så ned i bakken eller stirret rett frem og lot som de ikke ble tilbudt flyveblader. Men siden det var så mange mennesker på plassen var det likevel mye av Motstandsbevegelsens propaganda som byttet eier.

Til å begynne med var alt rolig. I alle fall så rolig det kan være midt i rushtrafikken på Odenplan. Men etter ca. 20 minutter kom to rasefremmede vektere til plassen, en kvinne og en mann. De stormet inn og begynte å lekse om at vi «ikke fikk» dele ut flyveblader på denne plassen. Mannen var den som var mest aggressiv. Han gikk frem til et av partimedlemmene og begynte å fysisk prøve å dytte ham vekk.

Da redets kameramann gikk frem for å filme situasjonen forsøkte vekteren å slå kameraet ut av hånden på ham og begynte å sutre om at han ikke ville bli filmet. Kameramannen svarte med å dytte ham tilbake for å få beskytte seg selv. Da mente vekteren plutselig at det var «vold mot tjenestemann» og at han skulle tilkalle politiet, hvorpå han ble opplyst om at det var han som hadde startet voldsbruken og at politiet gjerne fikk komme.

To vektere til (som heller ikke ville bli filmet) kom snart på plass og etter ytterligere noen minutter begynte det å velle inn med polit. De fikk raskt høre hva som hadde skjedd og tok så vekterne til side og lekset opp dem. Deretter hørtes det ikke så mye som et pip fra dem.

Men det var ikke det mest spennende som skulle komme til å skje denne kvelden. Knapt fem minutter etter hendelsen med vekterne var det en mann som slo et kvinnelig partimedlem i ansiktet da hun prøvde å gi ham et flyveblad. Ifølge hva kvinnemishandleren selv sa da han fikk gråte ut i lokalavisen Stockholm Direkt dagen etter så hadde han bare vist et «tydelig nei takk» da han ble tilbudt propagandaen. I virkeligheten var det dog et slag i ansiktet på kvinnen, selv om det ikke var hardt.

En aktivist som sto ved siden av kvinnen så hele hendelsen og reagerte resolutt og la mannen i bakken mens han ropte «Du rører ikke våre kvinner!». Politiet var raskt på plass og ivaretok aktivisten, som dog bare ble bare kjørt til en annen del av byen og sluppet løs.

En morsom hendelse var da en svensk mann dukket opp og begynte å snakke om holocaust med en av aktivistene, noe som ofte skjer. Noe mer uvanlig som skjedde var at en rasefremmed dukket opp og tok aktivisten i forsvar ved å påpeke at det finnes en hel del uklarheter i den offisielle historien.

Da litt over en time hadde gått bestemte den ansvarlige på plass at aktiviteten skulle avrundes og deltakerne begav seg så hjemover.

https://youtu.be/nm600zGUW5Y

Vær med på gatene og spre det nasjonalsosialistiske budskapet du også! Send inn en søknad om medlemskap til Den nordiske motstandsbevegelsen allerede i dag!