Hjem Nyheter Rapport: Russiske styrker åpnet ild mot israelske jagerfly i Syria

Rapport: Russiske styrker åpnet ild mot israelske jagerfly i Syria

1

SYRIA Russiske styrker antas å ha skutt ned israelske jagerfly i Syria. Dette har aldri hendt før og kan «signalisere en betydelig forandring i Moskvas innstilling til Israel».

Luftvernsrakettsystemet S-300 på Det røde torg. Foto: S-300 – 2009 Moscow Victory Day Parade Wikimedia (CC BY-SA 4.0) .

Forrige uke skal russiske styrker ha avfyrt avanserte S-300 luftvernsmissiler mot israelske jagerfly. Dette ifølge en rapport i en israelsk nyhetssending i Kanal 13, skriver The Times of Israel.

Ifølge rapporten inntraff hendelsen på fredagskvelden da det israelske flyvåpenet bombet flere mål nær byen Masyaf i det nordvestlige Syria.

På vei derfra ble jagerflyene beskutt av flertalls luftvernsmissiler. Denne gangen var det for første gang Syrias russiskproduserte S-300-batterier som åpnet ild, noe som ifølge rapporten ikke kan skje uten Russlands godkjenning. Ifølge rapporten er det ikke kjent om dette er en engangshendelse eller «et russisk signal til Israel om at de har endret sin politikk».

Ifølge avisen har det israelske luftvåpenet utført hundrevis av luftangrep i Syria siden begynnelsen av den syriske borgerkrigen. Angrepene er ofte rettet mot «våpenforsendelser på vei til Libanons Iran-støttede Hizbollah-terrorgruppe og andre Iran-tilknyttede plasser».

Russland støtter Syria og Iran i ryggen, men har samtidig forsøkt å beholde gode forbindelser med Israel selv om det har blitt kjøligere de siste årene. Siden Ukrainakonflikten, der Israel har gått imot Russland, har relasjonen mellom Russland og Israel derimot blitt stadig mer anspent med russiske antydninger at man ikke erkjenner Jerusalem som hovedstad og uttalelser som viser at Russland ser Israel som anti-russisk.

Russland støtter Syria og Iran, men har samtidig forsøkt å opprettholde et godt forhold til Israel, selv om det har blitt kjøligere de siste årene. Siden Ukrainakonflikten, hvor Israel har gått imot Russland, har forholdet mellom Russland og Israel blitt stadig mer anspent. Russland har antydet at Jerusalem ikke er anerkjent som hovedstad og kommet med uttalelser som viser at Russland ser på Israel som anti-russisk.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
J.H
J.H
8 måneder siden

Nuke Israhell!!!