Hjem Nyheter Rasefremmed innvandrer knivstakk tysk politiker

Rasefremmed innvandrer knivstakk tysk politiker

FLERKULTUR I dag ble en tysk islamkritisk aktivist og politiker angrepet med kniv under et folkemøte. Medier velger å dekke over forholdene rundt både offeret og den tilsynelatende ikke-europeiske gjerningsmannen.

Gjerningsmannen

Den tyske innvandringskritiske og islamkritiske politikeren ved navn Michael Stürzenberger har i mange år vært aktiv i å åpent kritisere islamiseringen av Tyskland. Han har blant annet reist rundt i landet og holdt offentlige taler mot islam og deltatt i de store demonstrasjonene som ble holdt i regi av Pegida. Han var også leder for det tyske frihetspartiet mellom 2013 og 2016.

I dag ble Stürzenberger angrepet med kniv under et torgmøte han holdt i Manheim. En video fra hendelsen sirkulerer på Telegram hvor man kan se at en mann som ser ut til å være av ikke-europeisk opprinnelse går til et vilt angrep med kniv og senere blir brutt ned av en annen – tilsynelatende en sivil person.

Etter at de har ligget på bakken og kjempet en stund, dukker politibetjenter opp på stedet og gjør et vanskelig forsøk på å ordne opp i situasjonen. En politimann ser ut som han kan ta feil person – eller som ofte har skjedd når politifolk ser nasjonalister forsvare seg mot vold, angripe nasjonalistene. Politibetjenten setter seg deretter oppå denne personen mens en håndfull andre politibetjenter rygger vekk fra den resefremmede som reiser seg med kniven i hånden.

Når politiet har rygget langt nok, benytter gjerningsmannen anledningen til å knivstikke politimannen som av en eller annen grunn sitter på en helt uskyldig person. Den rasefremmede lykkes få til noen knivstikk på politiet før han til slutt blir skutt med ett skudd og kollapser på bakken.

SVT velger å dekke over både at offeret er en islamkritisk aktivist og politiker, og både SVT og NRK nevner ingenting om at gjerningsmannen fremstår som ikke-europeisk opprinnelig. Den tyske avisa Bild skriver også at Stürzenberer hadde «et tysk og et israelsk flagg vaiende på sin stand, og kravet kunne tydelig leses: ‘Stopp politisk islam!’»

Flere personer er meldt skadd, men hvor alvorlig situasjonen er for ofrene er foreløpig uklart.