Hjem Nyheter Norden Rasefremmed varetektsfengslet for drap på 17 år gammel svensk jente – jødisk...

Rasefremmed varetektsfengslet for drap på 17 år gammel svensk jente – jødisk avis hyller ham direkte

SVERIGE Rasefremmede Ahmed Tishko (22) har blitt varetektsfengslet for drap på den savnede Wilma Andersson (17).

Den 17 år gamle svenske jenta Wilma Andersson forsvant for en uke siden og ble sist sett i et område rundt Uddevalla nord for Göteborg, 13. november. 22 år gamle Ahmed Tishko fra Uddevalla har tidligere blitt arrestert og er nå varetektsfengslet mistenkt for drap.

«Etter avhør med den mistenkte og med personer som er interessante i etterforskningen samt utfra omstendigheter som har fremkommet i tekniske undersøkelser har jeg bestemt å begjære mannen varetektsfengslet på sannsynlige grunner mistenkt for drap», sier sjefsaktor Caroline Fransson ifølge en pressemelding fra den svenske påtalemyndigheten.

Ifølge aktors begjæring om varetektsfengsling skal det mistenkte drapet ha blitt begått i Uddevalla for en drøy uke siden, torsdag 14. november. At det har blitt satt en dato for det mistenkte drapet antyder at det er noen form for teknisk bevis som kan koble Tishko til drapet. Tidligere har frivilligorganisasjonen FIKK, Frivillig innsats ved krise og katastrofe, funnet brente klær fra Wilma i søk etter jenta.

Samme dag som den rasefremmede Tishko ble varetektsfengslet for drap på svenske Wilma publiserte den jødiske avisen Expressen en hyllest til den siktede.

«Den ustraffede kjæresten har gått ferdig grunnskole og videregående og listet opp ansettelser» – slik innleder Expressen sin hylles til Ahmed Tishko.

Selv om artikkelen babler om at den skal handle om «avhør og bevis» går den stort sett ut på å skape sympati for den rasefremmede gjerningsmannen. Leserne får blant annet vite at Ahmed Tishko har vært flink på skolen, at han har hatt lett for å få jobb, at han er servicerettet på sine jobb samt at han har fått utmerkelsen årets medarbeider.

Personer i hans bekjentskapskrets beskriver ham ifølge Expressen som «en fin person som alltid var glad», som «gjorde det han skulle» og var «kjempeflink». En person har beskrevet ham som ekstremt sjalu; da heter det i Expressen at han «har blitt utpekt» som det.

Artikkelen til Expressen er forfattet av Mattis WikströmDaniel OlssonJonathan Berntsson og Leotrim Jusufi. Den har fått massiv kritikk i sosiale medier av personer som finner den fryktelig usmakelig.

Søket etter Wilma fortsatte på fredag.