Hjem Nyheter Norden Rasefremmede innvandrere som sprengte Skatteetaten i København beskrives som svensker i media

Rasefremmede innvandrere som sprengte Skatteetaten i København beskrives som svensker i media

2

FLERKULTUR  De to mennene som i august i fjor gjennomførte et bombeattentat mot Skatteetaten i København har konsekvent blitt beskrevet som svensker i både svensk og dansk media. Det har nå vist seg at begge har såkalt ikke-vestlig innvandrerbakgrunn.

Skader etter sprenging på Skatteetaten i Køpenhavn. Skjermbilde: Youtube.

Gjerningspersonene som står siktet for bombeattentatet på Skatteetaten i København har begge innvandrerbakgrunn. Men til tross for dette har både svensk og dansk media utpekt disse som «svensker», og bombingen benevnt som en «svensk terrorhandling».

Skatteetaten, som ligger i sentrum av København, ble den 6. august 2019 utsatt for et bombeattentat som medførte kraftige skader på både bygningen og tilstøtende lokaler. Sprengingen bidro også til Danmarks innføring av grensekontroll ved grensen til Sverige.

Bomben skal ha blitt fraktet fra Sverige over grensebroen Öresundsbro av de to innvandrerne som nå står siktet. De ble pågrepet to uker etter bombeattentatet.

Begge attentatmennene, som er i alderen 22 og 23 år, har såkalt ikke-vestlig innvandrerbakgrunn, men har konsekvent blitt beskrevet som svensker i både svensk og dansk media. Den ene mannen har tyrkisk bakgrunn og er registrert i Arlöv, en del av byen Malmö i Skåne, mens den andre har arabiske røtter og har stått registrert på listen for det svenske venstrepartiet Vänster i kommunestyret. Personen med arabisk opphav har tidligere blitt dømt for vold.

Begge voldsutøverne er gitt svensk statsborgerskap.

Bombeattentatet blir av danske myndigheter sett på som en «terrorlignende» handling og aktor Lise-Lotte Nilas har uttalt at straffen dermed bør bli mye høyere.

Les også:
Svenske tilstander sprer seg til Danmark – flere eksplosjoner det siste halvåret
Ny eksplosjon i København – lokal politistasjon rammet

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
N.S
N.S
2 år siden

Løgnmedia

Steinar
Steinar
2 år siden

Ikke engang svensker vet hva svensker er lenger, medienes hjernevask har dummet ned befolkningen. Nå tror alle at hvem som helst kan bli svensk bare det står på et papir. Akkurat som kjønn, hokus pokus identifiser deg som hva du vil.