Hjem Nyheter Norden Rasefremmede reagerte med vrede på koranbrenning – angrep politi og satte fyr...

Rasefremmede reagerte med vrede på koranbrenning – angrep politi og satte fyr på politibiler

4

SVENSKE TILSTANDER Politiet i Sverige så seg tvungen til å trekke seg tilbake i forbindelse med opptøyer i Örebro. Sinte rasefremmede innvandrere reagerte med vrede på at Rasmus Paludan brant en koran i byen.

Rasende innvandrere kaprer en politibil fra politiet som så seg tvungen til å trekke seg tilbake. Foto: Skjermbilde Twitter.

Det ble sist torsdag meldt om voldelige opptøyer fra rasefremmede innvandrere i Linköping og Norrköping, etter at det danske partiet Stram kurs holdt markering i byene.

Langfredag ​​planla kontrajihadistpartiet å holde nye markeringer i Rinkeby og Vivalla i Örebro, der partileder Rasmus Paludan skulle holde tale og en koran skulle brennes.

Allerede før markeringen flyttet politiet demonstrasjonen til Sveaparken, da det ble vurdert som umulig å garantere for deres trygghet i det flerkulturelle Vivalla.

Men kort tid etter at det nye stedet ble kunngjort klokken 17.00, samlet det seg mer enn 200 motdemonstranter som begynte å kaste steiner og bangers, samt forsøkte å bryte seg gjennom politiets linjer.

Allerede ved 18:30-tiden skal politiet ha blitt tvunget til å trekke seg tilbake fra den opprørte folkemengden, melder Nerikes allehanda.

Ifølge P4 Örebro skal motdemonstrantene ha klart å stjele en politibuss som de kjørte rundt noen runder med, før de satte fyr på den.

– Motdemonstranter tok over politibussen og kjørte den, sier David Forsell fra P4 Örebro.

– Det er en alvorlig situasjon som vi gjør vårt ytterste for å håndtere, sier politiets talskvinne Diana Qudhaib til TT.

Politiet skal også ha blitt tvunget til å avfyre ​​et varselskudd for å sikre en annen politibil.

Etterhvert stod flere politibiler i brann og ved 19:30-tiden bestemte politiet seg for å oppløse Paludans markering «på grunn av den alvorlige sikkerhetssituasjonen».

Totalt er det meldt om fem skadde polititjenestemenn. Innledningsvis var det fire skadde, noe som ble kommentert av politiets talskvinne Diana Qudhaib.

– Tre av polititjenestemennene er lettere skadd. Jeg har ingen opplysninger om den fjerde, men vedkommende skal ha fått en stein kastet i hodet.

En privatperson skal også ha blitt skadet ved å ha fått en stein kastet i hodet.

I Rinkeby lyktes Stram kurs delvis å gjennomføre sin markering, som var planlagt å holdes mellom 11 og 15-tiden. Klokken 14 måtte politiet imidlertid avbryte markeringen «ettersom flere kom til stedet og opinionsytringene eskalerte med steinkasting mot politiet».

– Det eskalerte, og i forbindelse med dette ble sju til åtte personer pågrepet for voldsomt oppløp, forsøk på mishandling og et tilfelle av brudd på knivloven, sier Daniel Wikdahl, pressetalsmann for politiet i Stockholm, til SvD.

«Et angrep på demokratiet»

Rikspolitisjef Anders Thornberg kommenterte opptøyene i en pressemelding på politiets nettsider. Ifølge Thornberg er angrep på politiet «en trussel mot rettsstaten og demokratiet».

– Det som skjedde i Linköping og Norrköping er helt forkastelig og kommer aldri til å aksepteres. Jeg har forsikret meg om at de medarbeidere som ble skadet er tatt hånd om. Vi lever i et demokratisk samfunn og en av politiets viktigste oppgaver er å sørge for at folk kan bruke sine grunnlovsbeskyttede rettigheter til å demonstrere og si sin mening. Politiet skal ikke velge hvem som har den retten, men alltid gripe inn dersom det skjer en forbrytelse. Å gi seg på politi og politiets utrustning er et angrep på både rettsstaten og demokratiet. Vi skal gjøre vårt ytterste for å straffeforfølge de som har vært involvert i både opptøyene og hærverket, sier rikspolitisjef Anders Thornberg.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
4 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Richard Eide
Richard Eide
9 måneder siden

Kan være noe å tenke på for de politifolk som tidligere har slått inn skallen på nasjonalister som prøver å demonstrere fredfullt mot slike fenomen som dette.

Heimdal
9 måneder siden

Importer tredje verden – bli til tredje verden
De som det står har blitt angrepet er ironisk nok de største til å forsvare denne storstilte overlagte transformeringen av hvite nasjoner og de største til å bekjempe de som måtte være imot deres nye verdensutopi.

trackback
9 måneder siden

[…] Rasefremmede reagerte med vrede på koranbrenning – angrep politi og satte fyr på politibiler […]

Roger M
Roger M
9 måneder siden

Det er prisen man må betale for at idioter blant vårt folk har en så trang for å godhetssignalisere og ønske velkommen all verdens pakk.