Hjem Nyheter Globalt Rasens og artens overlevelse truet av lavkvalitative og for få spermier

Rasens og artens overlevelse truet av lavkvalitative og for få spermier

2

OVERLEVELSE En forsker hevder at bristen på – og kvaliteten hos – menns spermier truer vår overlevelse. Livsstil og stadig eksponering for skadelige kjemikalier mistenkes å være hovedårsakene.

Shanna Swan, miljø- og reproduksjonsepidemiolog ved Icahn School of Medicine ved Mount Sinai i New York, varsler om at den forestående fertilitetskrisen «utgjør en global trussel».

I sin bok «Count Down» skriver hun:

Det nåværende utviklingen av reproduksjonsforholdet kan ikke fortsette særlig lenge uten å true menneskets overlevelse.

Uttalelsen kommer etter en studie som hun var medforfatter til i 2017, som tok for seg det gjennomsnittlige spermieantallet hos vestlige menn, som har sunket med 59% mellom 1973 til 2011 – en oppdagelse som ga store overskrifter verden over. Boken har siden en omarbeidet nyutgave ble publisert februar i år skapt nye bølger i debatten.

«Spermproduksjonen på null i den vestlige verden allerede i 2045»

Om den nåværende utviklingen fortsetter i samme takt, kommenterer Swan til nettavisen Axios, kommer spermproduksjonen til å ligge på null allerede i 2045. «Det er litt bekymringsfullt – minst sagt» tillegger hun.

I boken utreder Swan og medforfatteren Stacey Colino hvordan livet i det moderne samfunnet bremser spermproduksjonen, dreper sædcellene, forandrer såvel den mannlige som den kvinnelige reproduksjonsutviklingen – og dermed truer vår overlevelse.

Forfatterne peker på en adoptert livsstil og en eksponering for skadelige kjemikalier som «påvirker og forvrenger den menneskelige seksuelle utviklingen og fertiliteten». Alvoret i de truslene som dette utgjør, argumenterer hun, er av den graden at mennesket kan bli en truet art.

«Blant fem mulige kriterier for hva som gjør en art truet» skriver Swan, «rekker det om ett oppfylles; med nåværende tingenes tilstand for mennesket oppfylles minst tre».

Swan gir råd om hvordan mennesker kan verne seg mot skadelige kjemikalier og oppfordrer folk å «gjøre hva vi kan for å sikre vår fertilitet, menneskelighetens fremtid og planeten».

«Halvparten av jordens nasjoner har fertilitetssifre under folkeutbyttenivået»

Mellom 1964 og 2018 falt den globale fertiliteten fra 5,06 fødsler per kvinne til 2,4. Nå har den falt til 2,1. Og halvparten av jordens nasjoner oppgis etnisk å befinne seg i en «folkeutbyttingsprosess».

Swan anser at «prevensjonsmidler, kulturelle forandringer» og «kostnadene for å ha barn» sannsynligvis bidrar til statistikken. Hvilke «kulturelle forandringer» det skulle kunne dreie seg om eller hvorfor barnefamilienes økonomi har (oppfattes å ha) blitt verre går hun som naturviter ikke inn på.

Hun flagger samtidig for et stort antall indikatorer som peker på at det finnes andre og biologiske årsaker – slik som økende antall spontanaborter, flere genitale abnormiteter blant gutter og tidligere pubertet for jenter – faktorer der årsakene skulle behøve å bli utredet systematisk.

Swan anklager her tentativt «overalt-kjemikalier» som finnes i plaster, kosmetikk og plantevernmidler, som påvirker våre endokriner. Her er, mener hun, ftalater og bisphenol-A klart mistenkte kandidater.

Hun skriver:

Kjemikalier i vårt miljø sammen med den usunne livsstilen i vår moderne verden bryter ned vår hormonelle balanse, og forårsaker ulike grader av kaos i reproduksjonen.

Les også:
Dr. Michael Yeadon og Dr. Wolfgang Wodarg: «Koronavaksinene kan sterilisere kvinner»
Nordisk sædkvalitet den dårligste i Vesten
Den jødiske kulturmarxisten Noel Ignatiev er død – ville utrydde den hvite rase
Jødisk toppolitiker hyller hvitt folkemord
Dagens video: Kalergiplanen – Folkeutbytte

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
1 år siden

Miljømessige, kjemiske årsaker er nok de viktigste, slik som plastforbindelser i matvarer og omgivelsene, samt hormonhermere som slippes ut i vassdrag, osv. I tillegg kommer at i den vestlige verden verdsettes barn og især større barneflokker lite, unntatt kanskje blant leger og katolikker. «Kvinnefrigjøringen» er en vesentlig kulturell årsak; skal kvinner gjøre karriere kan de vanskelig kombineres med mange barn i familien. Heller ikke mennene ønsker mer enn maks 2 barn. Ikke til å undres over at den hvite rase er i nedgang, og nå utgjør mindre enn 10% av verdens befolkning.

Gjallarhorn
Gjallarhorn
1 år siden

Den dårlige fertiliteten er et resultat av dårlig politikk. Politikere som bryr seg katta om europeere og tillater skadelige kjemikalier, skadelig miljø, oppmuntring til barnløshet og folkeutbytte. De største folkeforrædere som noen gang har satt sin fot på denne planet.