Hjem Nyheter Norge Rasistisk “komiker” anklager legekontor for rasisme

Rasistisk “komiker” anklager legekontor for rasisme

INNENRIKS «Komikeren» Lars Berrum kritiserer Norsk Legesenter for rasisme, da de utlyste at deres nye lege var norsk. Selv foretrekker han utenlandske leger, ettersom de ifølge ham har bedre utdannelse og er mer kunnskapsrike.

Det var i et brev utsendt av Norsk Legesenter at de utlyste at de hadde ansatt en ny kvinnelig og «helt norsk» hudlege. Formuleringen falt ikke i god jord hos komikeren Lars Berrum, som umiddelbart tok kontakt med løgnpressen.

Berrum, som tidligere har laget såkalt antirasistisk PK-humor for NRK, spekulerer  i om det er legekontorets geografiske plassering, på Oslos vestkant, som gjør at de annonserer med legens etnisitet.

– Dette legesenteret ligger jo i startgropa til Oslos beste vestkant, så jeg kan jo tenke meg at folk har klaget litt på gebrokken norsk, sier han til VG.

Uventet nok viser det seg senere i artikkelen at Berrum selv er rasist og har fordommer mot både nordmenn og innvandrere. Det er så klart en kosher form for rasisme som løgnpressen liker, da de negative fordommene er rettet mot nordmenn og de positive mot innvandrere.

– I tiden vi lever i nå er det sikkert mange som elsker at det er en helnorsk lege, men jeg setter stor pris på leger med utenlandsk opprinnelse da jeg mener disse har hatt en mye tøffere utdannelse og kan mer. Akkurat som en bokser fra tøffe kår naturligvis er bedre til å slåss enn en fyr fra oljebyen Stavanger, forteller Berrum.

Legesenteret selv hevder det er en skrivefeil, og at de egentlig bare ønsket å informere sine utenlandske kunder om at den nye legen pratet norsk, ettersom den forrige pratet svensk – noe innvandrerne hadde vanskeligheter med å forstå.

Hvorvidt det kan ha vært sexistisk å påpeke at legen var kvinne, fremkommer ikke i artikkelen, men man kan anta at en gruppe kulturmarxistiske LHBT-aktivister jobber med saken.

Kilde:
Legekontor sendte info-brev til pasienter om ny «helt norsk kvinnelig hudlege»