Hjem Nyheter Rasistiske hvite politimenn?

Rasistiske hvite politimenn?

 USA  En ny rapport hevder å ha avdekket «systematisk rasisme» blant politiet i Ferguson. Dette da politiet i hovedsak består av hvite, og majoriteten av de kriminelle er svarte.

rasistpoliti-640x348

Ifjor høst oppstod det store demonstrasjoner og opptøyer blant den svarte delen av befolkningen i forstaden Ferguson utenfor St. Louis i USA. Dette etter at den svarte kriminelle 18-åringen Michael Brown ble skutt av politimannen Darren Wilson i selvforsvar.

Det lenge hevdet at det var «rasistiske holdninger» innad i politiet som var hovedårsaken til opptøyene, og at drapet kun var den utløsende faktoren. Denne forklaringen fikk dog en kraftig slagside, da avisen The Washington Times kunne avsløre at det var helt andre krefter som var drivende.

Den største drivkraften bak demonstrasjonene og de påfølgende opptøyene var nemlig den jødiske multimilliardæren George Soros. Soros var sentral i både finansieringen og mobiliseringen av de svarte demonstrantene. Soros-sponsede organisasjoner skal blant annet ha kjørt massive mediekampanjer, samt busset svarte aktivister fra hele USA til Ferguson. Soros skal totalt ha bidratt med hele 33 millioner dollar.

George Soros
George Soros med Ferguson-opptøyer i bakgrunnen.
Ny rapport – «rasistiske» politimenn

I en ny rapport fra justisdepartementet hevder man nå å ha avslørt rasisme i både politietaten og deler av rettssystemet i Ferguson. Gjennom å koble en i hovedsak hvit politistryke med det faktum at de fleste pågripelser og tiltaler involverer svarte gjerningsmenn, males et bilde av rasistiske hvite politimenn. At forstadens svarte befolkning skulle kunne være mer kriminelle kommer ikke aldri på tale. Heller ikke det faktum at Ferguson er en forstad hvor majoriteten av befolkningen er svarte, tas inn i beregningen.

Fergusons politistyrke består av 53 politimenn, hvorav 50 er hvite og 3 såkalte minoriteter. Den sorte delen av Fergusons befolkning stod for 90 prosent av alle pågripelsene og 85 prosent av alle tiltalene som ble tatt ut.

Plyndringer i Ferguson.
Plyndringer i Ferguson.

I rapporten pekes det også på at politimennene behandler den svarte befolkningen langt strengere enn den hvite. Kanskje ikke så rart om 90 prosent av alle de som pågripes er svarte?

Som ytterligere «bevis» for en rasistisk politistyrke trekkes det frem at man har oppdaget «rasistiske e-poster». Blant annet skal en politiansatt ha sammenlignet president Barack Obama med en sjimpanse. Som følge av e-postene skal én person ha blitt oppsagt og to personer suspendert.

At det skulle ha utviklet seg en viss sjargong blant enkelte i politistyrken er dog kanskje ikke så merkelig det heller, med tanke på politimennenes arbeidsforhold.

Så, rasistiske hvite politimenn? Nei, snarere realistiske hvite politimenn!

Les også:
George Soros sponset opptøyene i Ferguson
George Soros investerer en halv milliard på å legalisere marihuana i USA
Utlendinger rekrutteres til Ukrainas regjering
Tre utlendinger i Ukrainas regjering
Opptøyer og plyndring etter en svart 18-åring ble skutt av politiet
Bygger barrikader i påvente av avgjørelse i Ferguson-saken
Ingen tiltale mot politimannen – Ferguson står i brann
FILM: Intervju med svarte urostifere i Ferguson
Michael Browns foreldre oppfordrer til opptøyer

Kilde:
Systematisk rasisme avdekket: Ferguson-politimann sammenliknet Obama med en sjimpanse