Hjem Nyheter Norden «Rasistiske» Pippi-gardiner trekkes tilbake

«Rasistiske» Pippi-gardiner trekkes tilbake

 ABSURDISTAN  Astrid Lindgrens verk har tidligere blitt kritisert for å ha omhandlet negerkonger. Nå får en gardin med Pippi Langstrømpe-motiv kritikk for å være «rasistisk».

pippi-gardiner-640x355

I norsk, svensk og dansk media har man både mandag og tirsdag kunnet lese om såkalte rasistiske gardiner som har vekket avsky og sterke reaksjoner. Gardinene selges i fornøyelsesparken Astrid Lindgrens verden og viser et motiv hvor to negerbarn bruker palmeblader for å vifte kald luft på Pippi Langstrømpe.

Sveriges radio rapporterte mandag om at «mange er sinte og krever svar på parkens Facebook-side». Hvor mange som hadde klaget ble dog ikke spesifisert.

En «mamma til et afrosvensk barn» er opprørt over gardinene og skrev at hun ikke forstod hvordan parken tenkte da de bruker et motiv hvor «brune barn agerer som slaver for Pippi».

Ifølge Ove Olsson ved Astrid Lindgrens verden skal de ikke engang ha tenkt «den tanken» da gardinene ble lansert, men at de nå forstår det er «upassende» og velger å trekke tilbake produktet.

Kilde:
Astrid Lindgren sprider rasism från graven?