Hjem Nyheter Norge «Rasistiske» skilt opprører

«Rasistiske» skilt opprører

BERGEN: I et lite friluftsområde på Øvsttun har den lokale velforeningen satt opp skilt med teksten «Hottentottskogen». «Hårreisende» og «skammelig» ifølge antirasistisk organisasjon.

Foto: bt.no
Foto: bt.no

I en liten skog midt i et boligområde på Øvststun i Bergen har den lokale velforeningen satt opp skilt med teksten «Hottentottskogen». Skogen/friluftsområde hvor skiltene er satt opp skal ofte bli benyttet av lokale barnehager, skolebarn og beboere i området.

Ifølge Rune Hesjedal, seksjonsleder for park- og byrom i Bergen kommune, skal skiltet ha blitt satt opp for to år siden. Hesjedal forteller at det var Øvsttun velforening som monterte skiltene, og at Bergen kommune gav de økonomisk støtte.

En som ikke er så fornøyd med skiltet er Akhenaton de Leon, leder for Organisasjonen mot offentlig diskriminering. Ifølge ham så er det både «skammelig», «hårreisende» og «rasistisk», og han forventer også at Bergen kommune umiddelbart fjerner skiltene.

– Dette oppfattes av mange afrikanere i Norge som klassisk rasisme og en form for offentlig mobbing, sier de Leon og mener de som er uenig med ham burde bli sendt på «mangfoldskurs».

Ifølge nettsidene til Organisasjonen mot offentlig diskriminering arbeider de for «likestilling, integrering og likeverdige offentlige tjenester for etniske minoriteter i Norge».

Les også:
«Sterke reaksjoner» på hottentott-pizza
Farvel til hottentottene
Rasistisk kryssord

Kilde:
Opprørt av «rasistisk» skilt ved turområde i Bergen
Organisasjonen mot offentlig diskriminering