Hjem Nyheter Norge Razzia hos Tore Tvedt etter “antisemittiske” e-poster

Razzia hos Tore Tvedt etter “antisemittiske” e-poster

1984 Systemet fortsetter sin forfølgelse og trakassering av politiske dissidenter. Denne gangen gikk turen til Tore Tvedt, som hadde sendt e-poster med et «antisemittisk innhold», og derfor fikk sitt hus ransaket.

Grunnleggeren av den nasjonalistiske organisasjonen Vigrid, den 73-årige Tore Tvedt, fikk onsdag formiddag uventet besøk av det lokale tankepolitiet, som etter en kjennelse fra tingretten, kunne gjennomføre en razzia i boligen til Tvedt. Dette da han ifølge politiet skulle ha sendt e-poster med et såkalt antisemittisk innhold.

– Med bakgrunn i en rekke mailer han har sendt ut til barnehager og andre offentlig institusjoner med antisemittisk innhold, ble det gitt tillatelse til å ransake, uttaler politimann Rollef Bergan fra Bø og Sauherad lensmannskontor til VG.

I e-postene skal Tvedt blant annet ha oppfordret lærere til å stoppe den «jødiske løgnbaserte hjernevaskingen av norske barn», noe som ifølge tankepolitiet kan klassifiseres som «antisemittisme» og legitimere en aggressiv husransakelse.

– Jeg bråvåknet av at de slo i vinduet mitt, og skrek at de skulle sparke inn døren hvis jeg ikke åpnet, sier Tvedt til VG.

Tvedt forteller at politiet beslagla to datamaskiner, et videokamera, to harddisker og 20 000 kroner. Han har tidligere uttalt at politiets trakassering og forfølgelse, nesten drev ham til selvmord.

Audhild Østgård, som Tvedt leier bolig av, var selv tilstede da politiet slo til. Østgård oppfattet politiets razzia som en maktdemonstrasjon, og beskriver en form for skadefryd hos politimennene som utførte razziaen.

– Alt er iscenesatt og tydelig timet. Det lyste av ansiktene deres. Det var en maktdemonstrasjon. Jeg er utdannet psykiatrisk sykepleier, så jeg er god på å observere menneskelig atferd.

Hverken det lokale tankepolitiet, Oslo politidistrikt eller Politiets sikkerhetstjeneste (PST) ønsket å kommentere saken overfor VG. Informasjonssjef hos PST, Martin Bernsen, uttalte dog at de har en såkalt oppsøkende virksomhet og gjennomfører «samtaler» med mennesker for å forhindre at de blir radikalisert.

Kilde:
Razzia mot gården til Tore Tvedt