Hjem Nyheter Norge Reagerer på reklame som viser norske kvinner

Reagerer på reklame som viser norske kvinner

12

ABSURDISTAN En norsk reklame med norske kvinner har ifølge løgnpressen skapte «sterke reaksjoner» på sosiale medier.

FOTO: Skjermdump fra Cubus sin offisielle Instagram

Det var da kleskjeden Cubus lastet opp et bilde på Instagram som del av en reklamekampanje for deres nye jeanskolleksjon at det dukket opp anti-hvite kommentarer. Reklamebildet, som viser seks blonde kvinner i ulike jeans, ble blant annet hånet for kvinnenes nordiske utseende samt kritisert for å ikke ha nok «mangfold».

I en av kommentarene skriver en Instagram-bruker at hennes datter «er så lei av å bare se etniske norske jenter med blondt hår og blå øyne», mens en annen skriver «I’m so fucking tired of this shit. Blendahvitt and zero mangfold much!».

En person som er enig i kritikken er lokalpolitiker for KrF i Kristiansand, Tove Welle Haugland. Hun mener blant annet at Cubus burde «ha tenkt seg om» før de brukte utelukkende norske jenter i en norsk reklame, og at reklamer med kun én type rase og én type mennesker er forkastelig. Til nettmagasinet KRSby sier hun:

– Jeg ønsker et inkluderende samfunn, og der mener jeg også markedet har et ansvar. Som et såpass stort motehus burde de vise mangfoldet, og spesielt siden de når ut til alle unge i Norge.

Kleskjeden Cubus valgte ikke overraskende å legge seg total flat for kritikken istedenfor å stå opp for de norske kvinnene. I en e-post til KRSby skriver informasjonssjef i Cubus, Julie Bragli Eckhardt, at de tar selvkritikk for at de har «for lite mangfold i vår kommunikasjon.»

Moteredaktør i magasinet Det Nye, Bahare Viken, mener at kleskjeden burde ta lærdom av saken.

– Jeg tror og håper ingen med vilje fraskriver seg dette ansvaret med å inkludere mangfoldet i samfunnet, men det er samtidig synd at dette fortsatt ikke er en selvfølge i 2018.

I artikkelen hevdes det at mange på sosial medier har reagert negativt på reklamen, men ser man nærmere på kommentarene på Instagram så er det et stor antall som faktisk setter pris de norske kvinnene. Det samme gjelder i kommentarfeltet under artikkelen hvor flesteparten viser misnøye mot den anti-hvite dobbeltmoralen og den politiske korrektheten som råder i Norge i dag.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
12 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
4 år siden

Jeg tipper at de som reagerer mot «blendahvit reklame» er fat, ugly white bitches, som hater å se hvordan vakre, normalt slanke nordiske kvinner gjør seg uendelig mye bedre i klesreklame som dette. Der finnes nemlig en standard for det vakre, og unge, nordiske kvinner oppfyller disse kriteriene bedre enn alle andre – vel, kanskje unnatt russiske og ukrainske unge kvinner.

Blodorm
Blodorm
4 år siden

En ting jeg har lagt merke til med Cubus og lignende kjeder er at de er ufattelig dårlige til å representere menn. Til tross for at de selger klær for menn òg, så er kvinneklærne, og følgelig kvinnemodeller, overrepresentert til de grader. Til tross for at vi utgjør omtrent 50% av befolkningen! Vent litt…jeg får noe på øret nå. Hva var det? «Det er ingen som bryr seg om menn»? Ja ja, vi får vel bare nyte tiden vi lever i. Tross alt er det vel snakk om maks 15 år før kleskjedene slutter å benytte seg av begrep som… Les mer »

Helene
Helene
Svar til  Blodorm
4 år siden

Det kommer ikke til å skje. Feminine kvinneklær til sofistikerte kvinner kommer til å kjøpes og selges helt til verden går under. At man fokuserer mer på kvinner enn menn i klesbransjen er helt naturlig. Det burde alle heterofile menn forstå…

Torskmednugatti
Torskmednugatti
Svar til  Helene
4 år siden

Helene, Temaet; Klær, er som mat og bolig, Det er noe som bør angå menn like mye som det angår kvinner. Det finnes kvinne-klær og manne-klær. Derfor skal det ikke være noen grunn til at utvalget av klær skal være mindre for menn enn for kvinner? Det at en mann fokuserer på/vil ta seg bra ut i kles-stilen trenger ikke automatisk bety at han er homofil. Derimot er det og ta seg bra ut i kles-stilen et tegn på at en innehar en viss intelligens og strategisk karakter. Ekte menn kler seg passende/ eller som folk, På godt norsk. Derfor… Les mer »

Blodorm
Blodorm
Svar til  Torskmednugatti
4 år siden

Nå var vel min opprinnelige kommentar ment å gjøre narr av dobbeltstandarden hos de som klager over «fraværet av mangfold» hos Cubus, siden de tilsynelatende er helt komfortable med at slik reklame kun inneholder kvinner.

Jeg har ingenting overmåte positivt å si om utvalget av herreklær i norske klesbutikker, men samtidig så er klær først og fremst til for å beskytte samt varme kroppen, så jeg tar det ikke så tungt.

Torskmednugatti
Torskmednugatti
Svar til  Blodorm
4 år siden

Uansett, Den reklamen over her med kun blonde kvinner får vi dog håpe på og se mer av. Det er viktig og bryte noen regler når reglemanget sier at det i 2018 er forbudt og være Nordisk i Norden.

Helene
Helene
Svar til  Torskmednugatti
4 år siden

Det er både dameklær og herreklær i klesbutikkene, men større utvalg blant dameklærne. Finnes egne klesbutikker for menn også. Jeg ser ikke noe galt i at det ikke er helt 50/50. Jeg synes den typen likestilling er unaturlig 😉 Kvinner er mer opptatt av skjønnhet og detaljer i antrekk. Sånn har det alltid vært. Jeg synes det er litt gay å klage over at det er for lite utvalg for menn i klesbutikkene. At klærne som promoteres innen herremote ofte er femi derimot, er mer legitim kritikk. Jeg vet antakeligvis minst like godt som deg hvordan de forskjellige motene ser… Les mer »

Thule
Thule
Svar til  Helene
4 år siden

90% av butikkene på et kjøpesenter er beregnet på kvinner. Kapitalister vet å utnytte aspekter av kvinners psyke for å ødelegge dem. Mange kvinner hevder å ikke pynte seg for menn, men for «seg selv». Det er nok heller for å etablere seg i hakkeordenen blandt andre kvinner. Menn legger ikke mye press på kvinner når det gjelder klær, sminke osv. Veldig få synes det radmagre gulag-kropp idealet som promoteres for kvinner av homofile designere(som vil at de skal se ut som prepubertale gutter) er attraktivt. Heller ikke plastikk barbie alternativet der alt er botox, fettransplantasjon og ingen ting ekte.… Les mer »

Jo Tune
Jo Tune
Svar til  Blodorm
4 år siden

Manneklær får man kjøpt på nettsidene til Thor Steinar, Ansgar Aryan, European Brotherhood, White Rex, Eirik and Sons også videre. Da støtter man samtidig pro europeiske foretak

Helene
Helene
4 år siden

Hva er problemet med norske kvinner i en norsk reklame? Skal vi begynne å kreve at afrikanske motemagasiner inkluderer flere europeiske kvinner på bildene sine?

STN
STN
Svar til  Helene
4 år siden

Bra det blir trykt mer og mer i trynet på folk så folk våkner og begynner å se realiteten vi lever i. Jo mer ekstrem kulturmarxismen blir i samfunnet, jo sterkere vokser motstanden, jo mer radikale og fanatiske blir vi som ser. 14/88

Velden
Velden
4 år siden

Er selv meget lei av hykleriet og dobbeltmoralen til landsforræderne som til stadighet velger utelukkende blondt hår og blå øyne.