Hjem Nasjonal kamp Aktivisme Rede 1 drev valgkamp i Strömstad

Rede 1 drev valgkamp i Strömstad

3

AKTIVISME Lørdag 11. august besøkte Rede 1 Strömstad for å drive valgkamp i den for nordmenn populære vestkystbyen i Båhuslen.

I Sverige er det som kjent valgår og valgkampen er i full gang. For å assistere våre svenske kamerater bestemte vi i Rede 1 oss for å reise til Strömstad for å ha en offentlig aktivitet.

Fremme i Strömstad var det overskyet og ørlite regn, men dette var ikke noe som skulle sette demper på aktivistenes humør. Etter å ha parkert bilene gikk ansvarlig på plass, Eskil Nielsen, gjennom planen for dagen og vi beveget oss til torget. Der stilte vi oss opp med vår fane og spredte oss ut for å dele ut valgaviser med valgfoldere og stemmesedler til de svenske innbyggerne. Som normalt er i Strömstad var det også mange nordmenn til stede; til disse hadde vi norske flyveblader med vårt punktprogram, så de tilreisende nordmennene også kunne ta del av vår politikk.

Aksjonen fløt bra på, vi fikk delt ut mange valgaviser og flere stoppet opp for å diskutere. Bare et fåtall personer var utrivelige, som en angivelig transeperson som viste fingeren og en soyagutt som med pipete stemme skrek «Hold nazipropagandaen for deg selv!!» da han ble tilbudt en avis, til vår store fornøyelse. En tilreisende dame dukket opp og diskutere alt fra Motstandsbevegelsens nærvær i Strömstad til «holocaust» med våre aktivister. Etterpå skrev hun et meterlangt innlegg på Facebook hvor hun beklaget seg over at vi kan vise oss i Strömstad når hun har vært på hotell og skal ut og spise lunsj! Huffameg!

Etterhvert dukket det opp noen representanter fra Socialdemokraterna og Centerpartiet for å dele ut valgflesk. De tøffet seg til og prøvde seg på valgfusk ved å skremme folk fra å ta imot vår propaganda, men ble raskt irettesatt og gikk derifra med halen mellom beina.

Etter å ha aksjonert i to timer avsluttet vi aksjonen og reiste hjem til Norge. Vi fikk delt ut mye valgpropaganda utenfor det normale arbeidsområdet til svenske Rede 2. Aksjonen var en suksess og vi har allerede planer om å tilby videre assistanse i valgkampen.

Jeg har vært i kontakt med ansvarlig for aksjonen, Eskil Nielsen, og stilt ham noen spørsmål om lørdagens aktivitet.

Hei Eskil! Kan du fortelle litt om aksjonen?

– Vi aktivister og medlemmer fra Rede 1 stilte oss opp på torget ved Ica for å dele ut stemmesedler og valgaviser. Aksjonen tok cirka to timer og vi fikk delt ut et hundretall valgaviser. Noen norske flyveblader ble også delt ut til tilreisende nordmenn. Det var mange positive folk og det ble flere hyggelige diskusjoner.

Hvorfor Strömstad?

– I og med at det snart er valg i Sverige vil vi hjelpe våre svenske kamerater med valgkampen. Strömstad ligger også rett ved grensen og er nesten i Rede 1s territorium.

Var det noe spesielt som skjedde?

– Etter en halvtimes tid kom det en liten flokk med representanter fra to andre partier. De hadde hørt at vi var i byen, og det var tydelig at de var der for å sabotere for oss. Flere av dem stilte seg i nærheten av våre aktivister og delte ut sine egne stemmesedler. Noen løp også etter folk i et desperat forsøk på å gi bort stemmesedler før oss. Det var da en glede å se at flere takket nei til deres for så å ta imot våre. Etter en halvtimes tid ga de opp og forsvant igjen.

Hvordan oppførte de andre partirepresentantene seg?

– De oppførte seg bare veldig barnslig.

Har du noen siste ord til Frihetskamps svenske lesere og velgere?

– Stem på Motstandsbevegelsen!

Frihetskamp takker for intervjuet!

Se flere bilder fra aksjonen nedenfor:

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Jarl Stoltz
Jarl Stoltz
3 år siden

Virkelig bra jobbet! Valget nærmer seg, og slike flotte aktiviteter er rett medisin. Hver stemme teller, da hver stemme på Motstandsbevegelsen er som et stort «ryk og reis» til establishmentet.

Anonymsurfer
Anonymsurfer
3 år siden

I vårt naboland spres det nå konspirasjonsteorier for harde livet:

https://resett.no/2018/08/14/tybring-gjedde-etter-bilbranner-i-sverige-hva-faen-holder-du-pa-med-lofven/

Slemme maskerte ’’høyreekstreme’’ skal visst stå bak disse bilbrannene der borte nå om dagen for å gi nysvenskene et (enda) dårligere rykte. …Ja der har vi endelig en god (bort-)forklaringen som den konforme dum-Svenson sikkert kjøper.

Kim Larsen
Kim Larsen
3 år siden

Fantastiak bra utført =)