Hjem Nasjonal kamp Aktivisme Rede 4 på tur til Hegra festning

Rede 4 på tur til Hegra festning

3

UTFLUKT Medlemmer fra Rede 4 gjennomførte nylig en vandring til Hegra festning. Her følger en rapport.

Medlemmer fra Rede 4 dro lørdag den 23. februar ut på tur til Hegra festningsanlegg i Stjørdal kommune for å ta del av litt historie, men naturligvis også for å få litt mosjon i den frie naturen.

Etter samtlige medlemmer hadde ankommet møteplassen gikk ferden videre til festningen. Avstanden var 2 kilometer, og gav rom for mange hyggelige samtaler mellom medlemmene.

Vel fremme var det naturligvis masse og se på, og mye historie å ta til seg. Samtalene handlet om alt fra festningsanlegget og dets historie, til samtiden og politikk. Etter en stund var det tid for litt medbrakt lunsj, før ferden gikk tilbake til bilene. Et medlem fra Rede 4, rapporterer om god stemning.

– En svært vellykket samling i godt selskap med både nye og gamle kamerater. Litt oppholdsvær og sol fikk vi også, så jeg er strålende fornøyd og gleder meg allerede til neste utflukt.

Om Hegra festning:

Hegra festning var opprinnelig et fellesnavn for de tre fortene Ingstadkleven, Klevplassen og Svartåsen. Ingstadkleven, som Rede 4 besøkte, var det største av dem og var det eneste som var bemannet og kom i kamp i 1940.

Festningen ble anlagt i perioden 1908–1910 med tanke på eventuelle angrep fra svensk side etter unionsoppløsningen i 1905. Festningen hadde sine viktigste skuddfelt rettet østover mot Sverige, og hadde således minimal strategisk verdi under det tyske angrepet vestfra.

Se flere bilder:

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Kim Larsen
Kim Larsen
2 år siden

Der skulle jeg likt å vært med =)

Om dere kommer til Bergen så besitter jeg mye kunnskap om så godt som alle de største fortene og festninganleggene i Bergen og omegn.

=)

Ingvig
Ingvig
2 år siden

Vi kommer gjerne til Bergen 🙂

Jan-C. Pedersen
2 år siden

Takk for en nydelig tur og ser frem til neste!

«Om trøndelag fjernes fra norges historie, står bare permene igjen» sies det om trøndelag, og det er vel noe i det. Mye historie er skrevet nettopp i denne landsdelen.