Hjem Nyheter Utenriks Registrerer barn som «rasister» og «homofober»

Registrerer barn som «rasister» og «homofober»

ENGLAND: Skolevesenet i England har registrert 4 000 barn for å ha uttalt politisk ukorrekte kommentarer. Borgerrettighetsaktivister reagerer og mener skolevesenet trenger en virkelighetssjekk.

barn-640x348

4 000 skolebarn fra 13 ulike områder i England har nå blitt registrert som «rasister», «homofober» og «mobbere». Dette da de har uttalt kommentarer, ofte ganske harmløse, som kan relateres til rase og kjønn på lekeplassen. Selv treåringer har blitt registrert og stemplet av det engelske skolevesenet.

Ifølge avisen Daily Mail handler det blant annet om ord som «chinese boy», «somalian» eller «gay». Lærerne har også registrert ord som «doughnut» og «fat bucket of KFC». Avisen skriver også at ordet «girl» har blitt registrert, da det kan klassifiseres som et «kjønnsrelatert skjellsord».

Dersom barna bruker de forbudte ordene passer lærerne på å føre de opp i et register, som de senere overleverer til de lokale utdanningsmyndighetene og skoleinspektørene. Opplysningene om barnas «fordomsrelaterte oppførsel» kan også sendes videre til neste skole, slik at barnet på ubestemt tid er registrert som «rasist» eller «homofob».

Illustrasjonsfoto: Lekende rasister og homofober?
Illustrasjonsfoto: Lekende rasister og homofober?
Får kritikk fra borgerrettighetsaktivister

Borgerrettighetsaktivister kritiserer nå registreringen og advarer mot at det kan føre til store problemer for barna i skoletiden. Josie Appelton ved Manifesto Club anser at det er urovekkende at skolene hele tiden finner på nye forbudte ord for å registrere barna.

– Spesielt urovekkende er økningen av rapporteringen og at det rapporteres i stadig nye kategorier fordommer. Det virker jo som det kun er begrenset av den merkelige fantasien til skolevesenet, forteller Appelton.

Denne fantasien hos de politisk korrekte lærerne har ført til at blant annet ordet «jente» er registrert som en «kjønnsbasert fordom».

– En barneskoleelev som kaller en annen person for «jente» er plutselig et eksempel på kjønnsbaserte fordommer og skal registreres i et register som nå er større og mer omfattende enn det som rammer de fleste innbruddstyver. En virkelighetssjekk trengs omgående, uttaler Appelton.

Opprinnelig publisert på Nordfront.se.

Kilder:
Branded bigots at the age of THREE: How thousands of children are being blacklisted by schools for using innocuous playground taunts such as ‘girl’ and ‘fat bucket of KFC’