Hjem Nyheter Norge Folkeforrædere vil åpne internett for PST

Folkeforrædere vil åpne internett for PST

7

OVERVÅKNING Regjeringen ønsker å åpne internett for PST, på jakt etter det de beskriver som trusler mot landets sikkerhet. Dette skal være endringer som personvern-forkjemperne har prøvd å advare mot.

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp). Skjermbilde: Youtube.

Regjeringen og justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) har fredag lagt fram lovendringer for PST, skriver VG.

Mehl forklarer PSTs oppdrag som følgende:

– Vi skal forebygge terror og hindre at fremmede land får tak i informasjon som kan true vår sikkerhet. Og nå får vi verktøy som gir oss mulighet til å studere hvordan grupper med terror-hensikter og ekstremister benytter det digitale rommet.

Endringene kan derfor tyde på at også nasjonalister og nasjonalsosialister kan bli mer overvåket for meninger og ytringer på nett.

Mehl sier for øvrig i pressekonferansen at åpen tilgjengelig informasjon regnes som allment tilgjengelig for offentligheten, og at det ikke skal inkludere samtaler på chattetjenester, e-poster, eller kryptert eller privat informasjon.

– Formålet er ikke å følge med på eller overvåke enkeltpersoner. Formålet er å kunne utarbeide analyser og etterretningsvurderinger om trender og utviklinger på et overordnet nivå, forklarer Mehl.

PST hadde opprinnelig bedt om å få lagre informasjon de har hentet fra internett i 15 år, men de har nå fått innvilget 5 år fra regjeringen.

Hedvig Moe, assisterende sjef i PST forklarer de nye reglene slik:

– Vi må forholde oss til det lovgiverne bestemmer. PST argumenterte for at 15 år ville være hensiktsmessig, blant annet for å vurdere påvirkning opp mot valg, og studere dette over flere valg på rad. Men fem år hjelper oss godt på vei, sier Moe.

– Vi får ikke lov å lese folks e-post, ikke gå inn i passordbeskyttede grupper eller følge etter enkeltpersoner på nett. Men på mistanke eller bekymring har vi allerede andre hjemler som åpner en smal mulighet for det.

– For 20 år siden møttes man fysisk. I den klassiske spionverdenen ble det utvekslet brune konvolutter med dokumenter, og høyreekstreme møttes fysisk for å samle støtte. I årene etterpå har så mye flyttet seg inn i digitale rom.

Moe sier også at PST vil bli bedre i stand til å avsløre både lovlig og ulovlig etterretning eller påvirkning på det offentlige nettet fra utenlandske e-tjenester.

– Vi må forstå hvordan Russland jobber med både innhenting og påvirkning ut i det offentlige rom. Russland har nylig gått ut og sagt at Norge har «spion-mani». Slike forsøk på å påvirke opinionen i vårt åpne samfunn, må vi følge med på, sier hun.

– Vi skal ikke laste ned hele internettet. Det er bare informasjon som peker mot ekstremisme, terrorfare og etterretning mot Norge, som er relevant. Alt annet er støy for oss og uinteressant, sier Moe.

PST skal også gi regjeringen og myndighetene løpende informasjon om det store bildet, om blant annet trender og eventuelle trusler.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
7 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Straight Pride
Straight Pride
2 måneder siden

Det handler ikke om frykten for fremmed makt , det er ikke den slags GlobalistNorge er bekymret for i dag. ( skalkeskjul). Det Globalistene er bekymret for i dag er hovedsaklig nasjonalister, nasjonal sosialister, lokalhelter, og alle andre individer og bevegelser som motsier/ motarbeider den Globale planen med å selge ut Norge og bytte ut folket rasemessig og kulturelt. Dette er et kodespråk i fra (((eliten))) gjennom nikkeldukke Mehl, som betyr: (Trakasser, angrip og tilintetgjør enhver som snakker sant om oss! ) Det begynner tydeligvis å bli irriterende for (((dem øverst på stigen))), noe som betyr suksess i seg selv,… Les mer »

Straight Pride
Straight Pride
2 måneder siden

Det er dem selv som er den fremmede makt !!!

proverbs 26:11
proverbs 26:11
2 måneder siden

Så disse kjærringene – det er nesten alltid kjærringer – vil beskytte oss mot cybertrusler ved å overvåke alt som rører seg på nettet? Jeg betakker meg for denne beskyttelsen, som er uttrykk for både redsel og paranoia overfor de(=oss), som «truer vår sikkerhet», og som bare vil ha anledning til å ytre seg, uten å bryte norsk lov.

NårSelvLokèBlirDrittlei
NårSelvLokèBlirDrittlei
Svar til  proverbs 26:11
2 måneder siden

Note: Når dem står å snakker om sikkerhet snakker dem kun om sin egen sikkerhet, og dem snakker i koder.

Dvs, Når dem f.eks sier: ‘vår sikkerhet’ , så mener dem ikke oss (folket) sin sikkerhet, men kun sin og sine egne sin sikkerhet, i sin redsel for å få sitt frimurer-skuespill avslørt.

Når dem sier ‘vi alle’ , så mener dem seg og sin elite. Dem kommuniserer tvetydig og er fult klar og over det.

Kim Larsen
Kim Larsen
2 måneder siden

Ikke en god utvikling.

gatelykter
gatelykter
Svar til  Kim Larsen
2 måneder siden

Mehl utgjør rett og slett en indirekte fare for den Norske befolkningens sikkerhet og trygghet generelt. Mehl er en nikkedukke som tar imot ordre fra anonyme kilder, og som derfor kan defineres som fremmed makt.

Ingen av forslagene hun kommer med har hun tenkt ut selv. Hun gjør og sier kun det hun får beskjed om ovenifra.

Det finnes et ordtak og her er en beskjed til alle som leser dette og hele den Norske befolkning: – Det som skjer med din nabo, vil snart også skje med deg. .

Advokat om Mehls varslerombud: – Sykeliggjør varslerne

Stortingspolitiker
Stortingspolitiker
1 måned siden

Nå har vi hatt Mehl her på Stortinget en periode, og det er stadig flere innad i Stortinget som tar avstand til hennes åpenbare korrupsjon og private anti demokratiske interesser på bekostning av det Norske folk og Nasjonen, for ikke å nevne oss politiske ansatte. Ikke bare avslører hun sin egen korrupsjon og dem i rekkene bak seg, men også alle andre korrupte ansatte inne på Stortinget, derfor tar en betydelig del av oss ansatte avstand til henne, slik at vi ikke blir trukket ned til hennes nivå i offentligheten og blir skyldbelagt/ evt delaktig i hennes ulovlige anti demokratiske… Les mer »